• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравейте идеята ми е следната да направя 1 бунгалце,виличка,къща както искайте му викайте не знам точно какъв тип се водеха дето покрива слиза до долу дължината ще е около 4,5 м ширината и тя там някъде ми излизаше на аутокад въпроса ми е как да захвана гредите и ако може да се избегне по средата да има опорна греда прикачвам някаква скица на бързо правена ....
Прикачен файл:
1111.jpg
1111.jpg (21.11 KиБ) Видяна 3679 пъти
VLADO66 - майстор
Нещо основата на триъгълничето я няма :wink: .Ако искаш да са видими междуетажните подови елементи може да използваш слепени греди, иначе метална конструкция.
понеже одеве излязох на работа и неможах да дообясня та гредите до началото на 2рия етаж ако може да се нарече така са 3 м от долу имам идея да направя бетонна плоча и на нея да хвана гредите като мисля на този край да сложа някакво желязо за да не са директно на бетона но после се чудя от горната страна как да ги захвана ... идеята ми е да имам 1 стая около 20 кв за веселби и евентуално на "горния етаж" място за 1 легло само за преспиване .... търсех наи евтиния вариант и мисля че е това .... чакам съвети
v_tan - специалист
Може би така:
Прикачен файл:
Drawing1-Model.jpg
Drawing1-Model.jpg (39.16 KиБ) Видяна 3627 пъти
Не ти трябва да подпираш билото, защото то не може да изпадне. Двете срещуположни ребра се притискат едно-друго и не му позлоляват да мърда. Трябва обаче да са хванати стабилно в основата за да не се разтварят там.
А ето ти и един линк. Сигурно нещо такова искаш, поне аз това разбрах.
http://www.tes-bg.com/product/sglobqema-kyshta-b48-11
точно това мерси много надявам се да не съм досадил много и да съм обяснил горе долу какво искам :) и се надявам ако питам нещо пак да не съм досаден че като почна проекта сиг ще излязат и нови въпроси :)
Георгиев - специалист
Намери някаква литературка за проектиране на дървени покриви и ферми въобще :). Ще ти е полезна.
Tsilkov - майстор
Правиш си една почивка тук със семейството http://bghotelite.com/malina-village.1167_bg и оглеждаш всичко в мащаб 1 към 1 :)

v_tan подкосите между двата етажа са излишни защото триъгълника е устоичива форма - то това им е идеята на тия бунгала.
mita4eto написа:
да направя бетонна плоча и на нея да хвана гредите като мисля на този край да сложа някакво желязо за да не са директно на бетона
По принцип конструкцията се прави като сложиш летви(казват им "венец") хванати със шпилки към бетона и на тях стъпва другата част- не нзма дали стана много ясно :?
rumeniak - специалист
Защо ти е толкова много покрив? Такива се правят на места с обилни снеговалежи да не тежи.. Ако ти харесва визията е друга работа. Иначе Акъл не мога да дам, мога само да взема :)
v_tan - специалист
Да за триъгълника съм съгласен. Незнам само ако в тази зона са наставени покривните ребра дали няма да отслабне малко, та за това така го пуснах. Пък и не е проект, да не се взема за чиста монета моята скица.
Принципно и на мен не ми харесват особено тези "хижи", трябва сериозна изолация тоя покрив ако се ползва целогодишно, обема е малък..
съгласен съм че не е голям обема за целогодишно не нали казах просто ми трябва нещо за събиране с приятели на спокойствие .... по принцип ми харесва и визията и ми се стори най евтиния вариант ... ако имате други идеи ще се радвам да ги споделите :)

това с "венеца" и аз го мислех .... а и де чудех същото дали ако гредите са до 2рия етаж само и после се пуснат нови до края дали ще е стабилно че където и да питам за 6 м греди горе долу толкоз излиза от до се мръщят .... чакам съвети и за това :)
  • 1
  • 2

Тема "Съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: