Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
andoncki - помощник
Здравейте, предстои ми облицоване на мозаечно стълбище с цели стъпала от гранитогрес. Въпроса ми е след изравняването на стъпалата със сухоземен разтвор, как да лепим стъпалата дали с лепило за гранитогрес или с циментово мляко :? Искам да стане здраво и да не ми бие на кухо :sad:
VLADO66 - майстор
Е че това стълбище толкова ли е "криво" ,че се налага изравняване.А иначе гранитогреса най-добре се лепи с еластично лепило.
chapara - майстор
Контактен грунд и лепене с флексово лепило-плътно.
andoncki - помощник
VLADO66 написа:
Е че това стълбище толкова ли е "криво" ,че се налага изравняване.А иначе гранитогреса най-добре се лепи с еластично лепило.
Височината на стъпалата врира с 1-2см и се налага някъде да се прави пълнеж. Майстора ме уверява, че има направени над 80 стълбища и от 25г работи с камък, той не е поставял такива готови стъпала от гранитогрес но според него начина на работа е съшия като с гранита. Мен ме съмнява, че стъпалото ще залепне с циментово мляко, за това искам да ме посъветвате, ако някой е слагал такива готови стъпала как да процедирам :?
VLADO66 - майстор
1-2см. сe обирaт с лeпило нa 2 пъти. a нe с зeмновлaжно и стигa с товa мляко-eдното e грaнит и тeжи,другото e грaнитогрeс-сигурно нe e дeбeл 2-3 см.
stivemaster - майстор
Този човек който сте намерили НЕ Е МАЙСТОР да знаете колега.Изобщо няма да обсъждаме земновлажна замазка в случая.
chapara - майстор
Дай цените на майстора и ще светне :mrgreen:
andoncki - помощник
Добре разбрах ви, посъветвайте ме какъв грунд да ползвам за мозайката и какво лепило :)
VLADO66 - майстор
Боро контакт-грунд, лепило Церезит СМ 16 и нагоре,Теракол Флекс.
chapara - майстор
И аз съм фен на Бороконтакта, но за мозайката бих предпочел - Бетонконтакт, като преди полагането ,бих я обезмаслил и ако е полирана, бих я минал с някаква шкурка. :wink:

Тема "Съвет за стълбище" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: