Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
svetoslavoff - специалист
Здравейте,
Става дума за стена, зидана със стари плътни единички. Ще ми се тухлите да останат видими. Зидът ще е подложен на външни атм условия. Мисля за разтвор за зидане 1:2(или3?) цимент:пясък с малко вар. С какво да импрегнирам/намажа зида за защита и по-добра визия?
И още един въпрос, че да не отварям нова тема. Някой беше споменал за продукт на Церезит ако не се лъжа за нанасяне върху бетон, нещо се подобрявал повърхностния слой, спирал процеса на еди какво си и т.н. Намира ли се по нашите магазини?
Лек ден на всички!
Последна промяна от svetoslavoff на вт мар 13, 2012 3:20 pm, променено общо 1 път.
torbalan - Дървен философ
на мен ми казаха вар, цимент, пясък в съотношение две торби вар, торба цимент и пясък, колкото поеме...

малко ми се видя цимента и го направих 1:1 с варта и пясък...

не че не стана, ама доста се понапука...според мен, ако варта беше повече - нямаше да се напука така...
Торбалане, май не си ме разбрал. Питах с какво да намажа/импрегнирам, а не да измажа тухлите. Искам да останат видими.
Поздрави!
цимент вода и пясък
ама рядко...

и се мята с мистрия или канче...

стената посивява, като стегне след ден-два - тогава мажеш....
Господи, аз ли криво ти се моля, или ти криво ме разбираш...
Torbalane, добър фотограф върви с добро чувство за хумор, затова се надявам че няма да се засегнеш ако ти кажа, че ми звучиш като "чукча не читател, чукча писател. Не искам да измазвам стената бе приятелю, не искам! Искам тухлите да останат ВИДИМИ!
Лек ден и моля те прочети баааавно първия ми пост:)))
хаха
ясно
схванах най после :)

ами за това вече не знам :)

с какви тухли си зидал?
има едни декоративни, които с нищо не се мажат...
Tsilkov - майстор
Има разни "мазила" за запечатка на тухли ама верно най-добре си купи фасадни (ако не е иззидана де ,че не се разбира много в първия пост :? ).
mcm - специалист
Стана ми интересно, как хем ще ги импрегнираш с разтвор за зидане, хем тухлите да са видими.
Можеш да направиш разтвор от пресят пясък и цимент 2:1 или 2,5:1, и да го хвърлиш с ръчна машинка, става пръскана мазилка по рехава я правиш, директно върху тухлите, хем и ще си личат.
Другият вариант е да почистиш добре тухлите,да оправиш фугите им, и да ги импрегнираш с един препарат на Изомат.
Или комбинираш двата варианта.
vipltd - специалист
Течна хидроизолация,нанася се с четка,два пъти на интервал от време.
Не придава блясък,не променя цвят.
В същото време не дава повърхността да се намокри,просто водата се събира като грозд и пада.
Ако не намериш ,пиши за колко квадрата,ще помогнем.
Такааа, явно в бързината началото звучи леко объркващо, затова пояснявам: стената тепърва ще се зида с налични 2-ра ръка плътни единички(от тези с един надлъжен улей за разтвора). Споменах с какъв разтвор смятам да зидам, защото предположих, че това може да има значение за последващата защита.
Tsilkov споменава за разни "мазила" за запечатка на тухли, може ли име или фирма.
mcm, твоят пост ми подсказа да доразвия идеята, като направя съвсем тънка мазилка почти на 0 и докато е влажна да я обработя (изтъня) така, че да се открие по-голямата част от повърхноста на тухлите.
vipltd, накрая да намажа с предложеното от теб, но моля те подскажи някакво име на препарат или фирма.
Благодаря ви за помощта и приятна вечер!

Тема "Защита на видима зидария" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: