Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
forski - специалист
Здравейте колеги, преди няколко месеца купих съседния на мен имот, в имота има стара къща на около 100г. с прилепена към нея стопанска сграда за животни.Къщата е двуетажна изградена от тухли единички и покрита с плочи.Покрива е в много лошо състояние като едната от надлъжните греди е изгнила и пропаднала навътре.
Идеята ми е да съборя къщата и да разпродам каквото мога но, ме е страх да качвам хора на покрива защото едно че е високо и второ че самия той е в много лошо състояние.
С братята роми хептен не ми се занимава да си ги вкарвам в двора да ми мишкуват извътре.Мисля да събера няколко приятели и да я започваме от някъде но най се притеснявам от това как да свалим плочите от покрива.
Дайте някакви съвети за събаряне на такъв покрив покрит с плочи!
Другия проблем е че в следствие на повредения покрив има дупка през двата етажа и част от пода е пропаднал и той, кажете какво да правя че да не стане някой сакатлък.
Предполагам разбирате че идеята ми е да не викам фирми и бригади да им плащам допълнително а да се съберем приятели и да си свършим работата сами, като безопасността ми е водещ приоритет!!!
Ще направя наколко снимки и ще ги кача до края на деня за да придобиете обща представа за какво става въпрос!
:)

Прикачен файл

DSC_0153.JPG

Прикачен файл

DSC_0152.JPG

Прикачен файл

DSC_0151.JPG

Прикачен файл

DSC_0150.JPG

Прикачен файл

DSC_0148.JPG
forski - специалист
:)

Прикачен файл

DSC_0171.JPG

Прикачен файл

DSC_0170.JPG

Прикачен файл

DSC_0168.JPG

Прикачен файл

DSC_0155.JPG

Прикачен файл

DSC_0154.JPG
miroton - майстор
Първо си направете застраховка и после влизаите,или извикаите железния човек.
Caxo - специалист
На мен лично не ми се струва чак толкова зле покрива, освен покрай комините , предполагам и в тази част са и проблемите с пода... Скоро събарях плочи от един покрив, но беше по-ниско... Аз процедирах така: Две греди подпрени на сачака и... като пързалка. После придръпвам плочите една по една и ги пързалям... При твойта височина не знам дали ще е удачно така. Първото което ми хрумва е един брезент да го разпънете на 1-1.50м от земята и да ги пускате отгоре една по една. Гледаш да падат вертикално и няма да имаш проблеми.
ferrari4456 - специалист
Къде ще ги носите като ги съборите нещата?Сигурно на някоя съседска нива към някой село или Душево или Хирево.По добре си викни един багер и един камион от Севлиево за 800лв и така.Не вярвам да имаш камион и такива неща.И аз го играх това с една подобна къща в двора ми и с приятели бутнахме направихме малко (8човека) с една лада нива с ремарке цял ден работихме с чукове и работи и накрая :rolleyes: ....викнах багера и камиона...Къде ще го изхвърлиш е най-големия проблем.А това с продаването, аз имах хубави керемиди върху къщата и 2 месеца никой ги нещеше накрая за по 15 стотинки ги продадох.
forski - специалист
Имота е съседен и граничи на имота в който жиевя аз и семейството, плочите, тухлите единички и камъните ще ги наредя в двора до къщата, парцела е повече от декар.
Останалите боклуци на камара и със фадромата на камиона!
Ще ми се да извадя и дървения материал, защото е много и ще се топля поне две зими с него, пак са ми спестени пари за дърва.
За плочите вече ми се обадиха няколко човека, така че тях не ги мисля, ще се продадът, но трябва да ги сваля че ме е страх да не се досабори покрива тази зима и да се натрошът.Покрива ми е важен, останалото не ме интересува и може да стои с години.
miroton - майстор
Прави им остъпка в цената и сами да се качват да си ги свалят.
VLADO66 - майстор
Ако може да се стъпва на на ниския покрив разчисти първо неговите керемиди и направи една по сигурна рампа там.След това започваш да сваляш тиклите стъпил на тази рампа откъм по-нискя покрив и лека полека навлизаш навътре Не трябва да влизат хора на места над които има тикли-покрива е тежък и като започнеш да го раздигаш може да се дебалансира и да се срути от собствената си тежест.
nabi - специалист
ако имаш възможност да намериш скеле дигаи го до едната страна и от него с дървена рампа поставена на покрива .тия тухли ако ги оставиш не покрити за 2-3 месеца стават на глина .чао чао

Тема "Събаряне на стара селска къща-как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: