Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
zloby - помощник
Дилемата си личи от заглавието, изчетох доста във форума но не ми стана по-ясно. След около два месеца ще се стигне до покрива. Питането е: кое е по удачно - ОСБ или кофражни платна, като в случая и двете ще се купуват нови, тъй като кофражните платна които ползвах досега не са мой и ще трябва да ги връщам. Ако е за предпочитане ОСБ - каква дебелина да бъде? Покрива е двускатен, около 110 квадрата, с подпокривно пространство.
kavi67 - специалист
Зависи от средствата които искаш да вложиш :) .Ако са идентични като размери,при вложените парй за едно 'кофражно платно',ще си купиш(според зависи!) приблизително 3 броя OSB-та.Варианта с ламперия,явно не ти харесва?
ebahti - майстор
ОСБто е боклук,ако имаш парици накови кофражния шперплат щото е най-лесно.Ама по тънко шъ минеш ако турнеш кофражни дъски 2или 3см :idea:
zloby - помощник
Въпроса не е кое излиза по-тънко, а кое е по-добро - предимства и недостатъци....
ebahti - майстор
1-шперплат,2-дъски.3-осб...........капиш?
bulhomes2 - майстор
В Лесопласт (Троян) продават бракуван тополов шперплат 18 мм за 42 лв/листа (по спомени). Ако не се лъжа OSB-то беше около 30 лв. Аз предпочетох шперплата.
Вадим Владимиров - специалист
Най-добре е да е със сухи дъски с дебелина 2,5-3 см. И все пак зависи с какво ще се покрива покрива.
zloby - помощник
Поинтересувах се от цените... Информацията е от преди два часа. Поради поскъпване на долара кофражните платна са на цена 60 лева за лист !!! До преди няколко дена са били по 52 лева. ОСБ 18мм - 36 лева на лист същия размер като кофражните платна. ОСБ 22мм, размер 1250х2500мм - 50 лева на лист. Остава да проверя как вървят дъските... Има и ОСБ 15 мм на 31 лева на лист.
Последна промяна от zloby на вт май 22, 2012 10:21 pm, променено общо 1 път.
ebahti - майстор
Кови дъски,предимството на шперплата е че става по бързо и лесно...
Tsilkov - майстор
При дъските предимството е ,че "диша" (или поне аз тожа се сещам :? ).Цената също май им е най-евтина.Лошото е ,че ги няма в "близкия магазин".Шперплата иначе е доста по-добър от ОСБ и е сравнително воодустоичив ,но не "диша".

Тема "Покрив - ОСБ или кофражни платна ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: