Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
grn93 - напреднал
Здравейте, темата ми не е свързана с ремонти , поради финансова възможност.

Наследих масивна къща на 2 етажа , с бетонни основи/колони и печени тухли от старото време. На около 40 години е .
Няма забележки по нея освен леко паднала мазилка и по големият проблем - Покрива.
Той е с греди , поставени върху тях дървени летви и керемиди. От годините обаче покрива вече тече от няколко години , имам голямо желание да го подменя изцяло ,но в момента нямам финанси.
Въпроса ми е , до каква степен е проблем този теч ? В къщата за сега не се живее. Има ли опасност от тези течове да стане нещо по сериозно ?
Илиян Илиев™ - майстор
Ми зависи от теча. Ако е кофти може да нанесе непоправими щети на сградата и за 2-3 години да стане необитаема, демек да подлежи на събаряне.

И друго нещо. Няма как да си собственик без да даваш пари за подръжка. Това е лошата реалност. По-добре продай докато е време и с парите купи нещо, което ще ти е по-силите да подържаш или ги похарчи както искаш. Има хора, които биха се грижили за имота и биха го ползвали по предназначение.

Докато се чудиш и се маеш от собственик на нещо с цена може да се окажеш собственик на опасна сграда подлежаща на събаряне. Помисли добре, пресметни си данъци и разни там други разходи за няколко години напред и сам ще стигнеш до истината.
BanoTheWolf - специалист
Честито за къщето :) Направил си правилна инвестиция :)
Винаги има опасност от тези течове - всеки гледа като едно от най-важните неща е как да изгони и изолира водата. Виж за момента как да закърпиш положението - нещо една ивица мушама, малко здрави керемиди (може да си намерш вече на много места от стари къщи), некоя гредичка и летвичка да смениш. След време може и да олекотиш с битумни керемиди (мен не ме кефят, ма сега ми хрумна) Също така виж поради какво се е оронила мазилката и силно ли е увредена. И един дренаж около къщата никога не е излишен :wink:
nelim - специалист
За мен, покрива на къщата си е едно от най-важните неща в нея.

На не малко къщи по селата съм бил свидетел, колкото и зле да са, докато са им здрави покривите кретат, след като той сдаде багажа, за максимум 2-3 години къщите направо падат (не че тази масивна къща с колони ще падне), но за мен дори с подръчни материали е доста важно да се поддържа покрива здрав и без наливане на вода в къщата. :)
Илиян Илиев™ - майстор
Бе то нека налива под основите няколко години пък да видим дали ще остане нещо от колоните...

Тема "Покрив на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: