Здравейте, ако може да ми дадете съвет кое е най подходящо за изолация на таван - 2-ри,последен етаж. Миналата година направих на едната стая стиропор отдолу 5см и ефект имаше голям. Само се притеснявам, че стиропора не издържа на висока температура(то да не се случва де). Като гледам неопора е негорим, но не знам дали е много по скъп, а и играчката с завиване на винтовете с шаибите в гредите е голяма. От друга страна ако предпочета с вата между гредите(не ме птитеснява, че ще има термомост чрез гредите) дали е добър вариант? Знам, че е опасно ако се напои ватата с вода примерно, но мога да я увия с найлон, а и отдолу ще шпакловам с межа. За гипсокартон с вата се притеснявам се, че с времето гредите изсъхват и ако някой винт изтърве.... Моля дайте съвет кое е най-правилното според вас.
Аз съм в твоето положение и съм направил вече половината тавани с гипскартон и вата ,но
ако си с пвц или алум. дограма като направиш този вид изолация помисли и за вентилиране
защото влажността в помещението ще се повиши иначе няма изтърваване ако го направиш
добре.Предполагам говориш за къща на 50-60 год на ,която гредите надали има накъде да съхнат
повече.Само ако избереш този вариан бутни всички парчета на стария таван които ти се виждат
не здрави.