Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kolejancheto - напреднал
Здравейте
Тая седмица трябва да ремонтираме терасата си,която в момента е неизползваема .
Само на замазка е,зидовете са подкожушени/ще се махат/, и тук идва дилемата-пак ли да зидаме,или някаква лека конструкция,парапети....дайде идеи.Проблема е че на тая тераса има външно тяло на климатик,което зимата си тече,та оттам идват подкожушването и леда.Имам 15 квадрата мрамор/парчета/,удачно ли е пода да е с него,или да купувам гранитогрес или нещо друго?
Какви съвети и насоки бихте ми дали ?Терасата е 10 кв.метра.
KIBRIT - специалист
Защо не я щракнеш да я видим ?
VLADO66 - майстор
За венецианска мозайка и запечатване ще ти отидат доста мъки и средства отколкото един гранитогрес.
chapara - майстор
Не събаряй нищо. Само премахни всички слаби участъци и измажи само с пясък и цимент.След това мини с хидроизолация течна, примерно

Изображение

ще се получи нещо такова, но мини и бордове и всичко което може да просмуче вода, а в ъглите лента за хидроизолация

Изображение

След това премини към поставянето на мразоустойчив грес-порцелан

Изображение

На разстояние 1.50м. остави по широки фуги и ги уплътни с

Изображение

Лепилото да е за външно и грес, примерно

Изображение

Фугировката, пак за външно и накрая трябва да се получи нещо такова

Изображение

Перваза е желателно с цяла плочка ,заради снега през зимата

Изображение

Изображение

Успех с ремонта :wink:
kolejancheto - напреднал
Чудно е станала.
Хидроизолацията я разбрах,само не знам тоя климатик как да отводня,инак ще прави лед на гранитогреста/какво е гранитогрес-порцелан и скъпо ли е/
Инак намерих майстор да направи парапети ,мисля да има борд около 30 см само.
Снимки ще кача след работа,дано не забравя
VLADO66 - майстор
Чапара това е много умно с тоя улук на терасата,слага ли им сифони по-стаите :lol:
chapara - майстор
kolejancheto написа:
Чудно е станала.
Хидроизолацията я разбрах,само не знам тоя климатик как да отводня,инак ще прави лед на гранитогреста/какво е гранитогрес-порцелан и скъпо ли е/
Този от снимките е около 12-13 лв. и е на "КАИ", аз с отстъпките ми го взех за 9.90 лв./м.кв. :wink:
chapara - майстор
VLADO66 написа:
Чапара това е много умно с тоя улук на терасата,слага ли им сифони по-стаите :lol:
Улука си е архитектурно решение :-D , за сифоните не бери грижа. Аз се постарах за наклоните :axe: :lol: :lol: :lol:

А и улуците са два , а не един

Изображение :butthead: :rolleyes:
tysonlkr - специалист
kolejancheto написа:
Чудно е станала.
Отводняването може да го направиш с тръба или маркуч, положени под плочките или в ъгъла. Но проблемът ще е през зимата със замръзването, единственото решение е да сложиш в тръбата/маркуча нагреватели които да стопяват леда, като тези в олуците където се слагат.
chapara - майстор
tysonlkr написа:
kolejancheto написа:
Чудно е станала.
Отводняването може да го направиш с тръба или маркуч, положени под плочките или в ъгъла. Но проблемът ще е през зимата със замръзването, единственото решение е да сложиш в тръбата/маркуча нагреватели които да стопяват леда, като тези в олуците където се слагат.
Не!!!!!!!!!!!! може под плочите, има хиляди причини за това, от долу е жилищна площ.Ако е могло господа архитектите на сградата щяха да го измислят. И аз мислих доста де :wink: :?

Тема "Спешно помагайте за тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: