Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
alexast - специалист
Здравейте.Купих си къща около София,и искам да се преместя да живея там.Дотук добре,но къщата е стара и иска доста ремонт какво искам да направя?
1.Смяна на дограми и поставяне на външна изолация
2.Подмяна на водопровод и ел.инсталация
3.Покрива е ремонтиран и е в отлично състояние
4.Изцяло реновиране на баня и тоалетна(съществува но е мнооого зле)
5.Имам пукнатини Тук имам съмнение дали трябва да сложа колони на 4 те ъгъла на къщата.
6.Вътрешни ремонти паркети и плочки(тези неща съм ги купил+кухня)
Бих ли се вместил в 20.000 лева.
Благодаря
Ще сложа и малко снимки

Прикачен файл

8.jpg фасада

Прикачен файл

6.jpg
6.jpg (48.27 KиБ) Видяна 5142 пъти

Прикачен файл

5.jpg
5.jpg (49.53 KиБ) Видяна 5142 пъти

Прикачен файл

4.jpg
Стая
4.jpg (59.35 KиБ) Видяна 5142 пъти

Прикачен файл

1.jpg
Входа на къщата
1.jpg (102.59 KиБ) Видяна 5142 пъти
Последна промяна от alexast на съб юни 23, 2012 10:37 pm, променено общо 1 път.
alexast - специалист
Ще дам още малко инфо.
Къщата е на един етаж,няма мазе,гредоред.
Строена е 1970 г.

Няма колони
VLADO66 - майстор
Това което си го замислил е добре.Къщата предполагам е строена с единични тухли и колоните са допълнително излишно главоболие.
alexast - специалист
Искаш да кажеш че не е нужно да се слагат колони и няма да имам проблеми с бъдещи напуквания и разцепвания?
mitko414 - специалист
На първата снимка се вижда поне един капак не на място.
Измажи си комините.

Освен за външна изолация, помисли и за изолация на пода и тавана, която за мен с приоритет пред тази на стените.
VLADO66 - майстор
Моята къща е строена малко по-късно на 2 етажа без колони с единички и нямаше никакви поражения от земетресението.Появата на тази пукнатина е възможно да е станала поради пропадане на основите от подпочвени води-трябва да се огледа къде е причината.Ако трябва да се прави сеизмично укрепване трябва да се вдигне покрива и освен колони да се направи пояс който да ги свързва,това означава че къщата ще трябва да я правиш едва ли не отначало.
Caxo - специалист
Личното ми мнение е, че тази пукнатини са от слягане на основите в този участък .При земетресение пукнатините са хикс образни. Предполагам, че стаята е тази която се "вижда" на първата снимка, от дясната страна. Там също има пукнатина...Това което можеш да направиш е да окъртиш мазилката отвътре и да видиш дали има поражения по самия зид, което си е много вероятно... и после една консултация с конструктор и оглед на цялата къща.
alexast - специалист
Като правих(не професионалния) ми оглед установих че е само тази пукнатина която се вижда външно.Иначе вътре има по тавана,като се има в предвид че е кара таван е нормално за годините.Нужно ли е според вас да слагам на 100% колони на четирите ъгъла.Колкото до съветване с конструктор не искам да се занимавам повече с тези ФИЛОСОФИ.Преди 2 год купих къща която мислех да събарям.Тя беше 101% негодна по думите на конструктора.Направи ми един проект и предписания,като за реновиране на НДК.теглих му една майна и си действах според моите виждания и с помощта на форума.в тази къща се живее от повече от 2 год без проблеми и материалите вложени в реконструцията не дотигнаха и 40% от предписаните от ФИЛОСОФИТЕ.Така че отново ще разчитам на мой виждания и на вашата помощ.

П.С Пък и тази къща е на един етаж.Моито мнение е че не е нужно да се слагат колони
Стефко - специалист
От снимката не се виждат ясно основите, но според мен колоните НЯМА да помогнат за пукнатините. Ако има слягане на основите, то ТЕ трябва да се подсилят. Варианти има как да стане.
ebahti - майстор
Ми тя къщата квото е имало са слягане - е слегнала... като я санираш отвън и шпакловаш с мрежа отвътре си готов...не се набутвай с колони и пояси...вложи си парите в удобствата отвътре... :wink:

Тема "Купих си къща!Проблем с пукнатина?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: