Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
botev_fen - напреднал
Здравейте на всички. Първо искам да кажа, че съм очарован от форума и от хората тук. Научих доста полезни и интересни неща.
Тема ми може би се повтаря, но мисля че всеки търси отговор за себе си. Ако е необходимо може да я изтрие мод-а.

Такааа... значи мисля си за нова къща. Село Росица обл В.Търново (сигурно не сте го чували) . Тъй като бизнесът ни е в този район, съм избрал селото спокойно и тихо.
Мислех да купя стара къща на 2 етажа с не малък двор, каменна ограда + стопанска постройка ,която не огледах много добре.

След това се замислих дали да не купя парцел и да си построя нова къща на 1 етаж ( 2-3 спални, 2 бани, хол+кухня нещо такова).
Та въпросът ми е кое би излезнало по изгодно. Дори новата къща да е с 5-6к повече пак си струва.

Превоз на материали може би няма да плащам, защото наши камиони всеки ден пътуват из страната и не би бил проблем да ми превозват, квото ми е необходимо.
Ще съм благодарен ако не ме съдите много за повтарящата се тема .
VLADO66 - майстор
Превоза на материали не ти е чак такова перо,всичко е въпрос на сметки.Доста сме го дъвкали този въпрос-проекти,присъединявания към ток и вода и т.н..Дали да купиш стара къща и да я реновираш е въпрос и на това дали ти харесва разпределението на къщата,локация и така.
Tsilkov - майстор
Верно доста е дъвкан въпроса.Ако старата къща те устройва като разпределения, стените и конструкцията са и в добро физическо състояние (а не полуотпадък) и самата носеща конструкция е читава (не тухли единички почти без основи и директно бетонна плоча върху тях) реновацията на старата къща ще ти излезне много по-евтина и бързо от бутане и строене на ново(разрешения,бутане,изхвърляне на отпадъка,строеж - все пари).Проблемът е ,че горните три въпроса рядко имат категоричен и ясен отговор така че както каза Vlado - сметки и притегляния.Ако беше пуснал някоя друга снимка можеше да ти помогнем с волни разсъждения относно старата къща.
torbalan - Дървен философ
Снимай къщата, огледай добре основите...
Обмисли дали те устройва разпределението... Аз например хич не харесвам много стаи, пък малки... А старите къщи много често са така.

Реновирането на стара къща с читави основи и стени ще бъде много по-евтино, отколкото строежа на нова...

Тема "Стара къща или нов строеж?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: