Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
http://www.architizer.com/en_us/project ... Ky6IIantdh

Здравейте на всички надявам се темата да е интересна !
В момента съм на етап изработването на план за къща в района на Варненско, като идеята ми е като за нещо от линка по горе ! Значи плана е почти готов като идеята е да е на два етажа като на първия ще има две спални с голяма всекидневна с кухня и стълба от дневната към втория етаж, където ще бъде има само една спалня , а останолото пространство ще се използва за тераса тъй като има много хубава гледка към езерото. По план застроената площ ще бъде около 80-90м2 ,а РЗП се полу4ава около 120-130м2. Тъй като е в такъв стил бих искал да предложите качествени материали за изпълнението й, от рода на външни мазилки основния цвят ще е бял по фасадата, както и хидроизлоацията ще е много важна :) все пак се очертава за около 50м2 тераса! Ще се радвам на всякакви мнения и предложения. До няколко дни плана ще е готов и ще ка4а снимки..! мерси
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
това което искаш от непознатите лаици във форума е в задълженията и компетенцията на архитекта
puh4 - специалист
Не ти трябва, лято е жега зимата студ.
vitrinabg.com - специалист
Това е поредната тема в тази насока и не само,дори и примера е същия доколкото имам спомени.
kolcho - специалист
posejdon написа:
http://www.architizer.com/en_us/project ... Ky6IIantdh

Здравейте на всички надявам се темата да е интересна !
В момента съм на етап изработването на план за къща в района на Варненско, като идеята ми е като за нещо от линка по горе ! Значи плана е почти готов като идеята е да е на два етажа като на първия ще има две спални с голяма всекидневна с кухня и стълба от дневната към втория етаж, където ще бъде има само една спалня , а останолото пространство ще се използва за тераса тъй като има много хубава гледка към езерото. По план застроената площ ще бъде около 80-90м2 ,а РЗП се полу4ава около 120-130м2. Тъй като е в такъв стил бих искал да предложите качествени материали за изпълнението й, от рода на външни мазилки основния цвят ще е бял по фасадата, както и хидроизлоацията ще е много важна :) все пак се очертава за около 50м2 тераса! Ще се радвам на всякакви мнения и предложения. До няколко дни плана ще е готов и ще ка4а снимки..! мерси
Къщата от линка е всичко друго, само не и жилище в "средиземноморски стил"!
Tsilkov - майстор
Къщата е модерен вариант на "класически модернизъм" :prayer: . Материалите не знам какво им се чудиш - бели мазилки, камък, алуминии и стъкло :wink: . Задължително разделяй терасите и външните елемнти на "фуга" за да нямаш термомостове. От архитектурна гледна точка трябва да се обърне внимание на всеки детайл и пропорция за да не стане някои "измит трафопост".
Ето тука да се вдъхновяваш:
http://www.richardmeier.com/www/#/proje ... dential/1/
Благодаря на всички за коментарите, показания пример наистина не е точно в духа на средиземноморието но исках да покажа нещо ориентировъчно, колкото до архитекта има много идеи за изпълнението но, просто исках да разбера дали някой не правил нещо подобно и какви материали е вложил, идеята ми е за еталбонд и керамични плочки по фасадата..но ще се радвам ако някой сподели точно какъв вид мазилки например или на коя фирма са по добри материалите цени качество и така.. мерси все пак :)
gechev - специалист
Варненското езеро и особенно южния бряг, не е гр.Варна или морския бряг. Ако къщата е разположена на на южния бряг ще е открита на север и като знам какви ветрове и снегове трябва да очакваш не ми се мисли за "Средиземноморска къща" , а за "Сибирска". През пролетта и есента влагата и мъглите са жестоки всичко прогизва и после мухлясва. Говоря от опит, там ми е минало детството, братовчед ми е стар рибар и съм живял по цели седмици в "Рибарското селище".На южния бряг няма нито едно село в което постоянно да живеят хора, всичко е вили за лятото. Най големият проблем е железопътната линия на северния бряг с натоварен трафик и много, много шум. Той се чува прекрасно и на южния бряг. Панорамата е добра и ако клиента игнорира всичко това заради нея, му вземи парите и бягай.
VLADO66 - майстор
От личен опит мога да ти кажа че една голяма покрита веранда на първия етаж с по възможност източно изложение е задължителна.Няма нищо по-хубаво вечер от дуета на цвърчащите щурци и скара на фона на оглушителната тишина :) .За материалите-срещал съм минерални мазилки и бои за морски климат имайки впредвид спецификата му.
Благодаря за коментарите, значи да уточня къщата няма да е на морския, пада се в високата част на Аксаково и се открива гледка към летището, езерото 4е и аспарухов мост, оттам ми дойде идеята и за плосък покрив ползващ се като тераса. Не съм фен на големите къщи и първоначално исках на един етаж но впоследствие именно заради гледката реших едната спалня да е разположена на второ ниво. Колкото до ориентацията на парцела, къщата ще е разположена в посока север-юг, т.е вси4ки стаи ще гледат на юг , а северната страна ще е изцяло с мокри помещения, килери и т.н, като входа се о4ертава от изток с малък еркер над входа от спалнята на втория етаж.

Тема "Къща в Средиземноморски стил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: