Родителите ми имат къща която според мен е започнала да се уляга.Как бих моъл да спра процеса. Къщата е тухлена, тавана е гредоред, пода е бетон, но незнам дали е само замазка вътре или е цяла бетонна плоча с основи. Отзад към къщата пристроиката е тоалетна и навес за дърва(и др.боклуци).Мисля, че заради ямата на тоалетната пръстта уляга. Пристроиката се е килнала видимо(около една педя зяпа оторе)но и къщата мърда. Решил съм да съборя пристроиката и да запълня ямата с пръст и строителни отпадъци.После отгоре да излея плоча и да построя отгоре още една стая.Въпросът ми е как бих моъл да изпълня основи и колони за да е стабилно и същевременно да укрепи старата къща. Парцела има лека денивелациа назад към пристройката.
Кат гледам - май най-добре да бутнеш, да направиш основи като хората и да я изградиш наново...
Ако пък се живее вътре... Само разни идеи с много железобетон в основата на къщата... примерно подкопана, надупчена с арматура и т.н.
Може би най-смисленото нещо е да викнеш строителен инженер на място да огледа и да ти предложи решение...