Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
бат Вальо - специалист
От лятото съм собственик на селска къща. Това май ми е вече третата тема с различен проблем.
Та последния е с покрива. Тавана на втория етаж е плоча и единственото място от където има достъп до подпокривното пространсво е една стая коятое била предвидена за тераса. Та от тази стая изрязох гипсокартона и се намърдах под покрива. Най високата точка - билото е на метър височина. Пълзейки стигнах до крайните части да огледам. Оказа се че ОСБто положено за основа е мухлясало и почерняло. За някаква изолация и дума да нестава. От някъде става течение, което се усеща в цялата къща.
Не успях да снимам но утре мисля да пусна снимки щото работата хич не ми харесва. За къщата имам да доплащам сума която е горе долу колкото нов покрив. Моля някой компетентен да се изкаже какво да правя - нов покрив или ремонт. Само да успея да снимам.
Вадим Владимиров - специалист
Давай снимки и да видим. Компетентни бол.
бат Вальо - специалист
Ето малко снимки. Не можах да снимам муала отблизо, защото покрива е доста нисък и не мога да се провра.

Прикачен файл

P2070021.JPG
P2070021.JPG (110.67 KиБ) Видяна 3667 пъти

Прикачен файл

P2070020.JPG
P2070020.JPG (85.94 KиБ) Видяна 3667 пъти

Прикачен файл

P2070012.JPG

Прикачен файл

P2070011.JPG

Прикачен файл

P2070009.JPG
бат Вальо - специалист
още

Прикачен файл

P2070023.JPG
P2070023.JPG (23.82 KиБ) Видяна 3667 пъти

Прикачен файл

P2070022.JPG
ralev - специалист
Конденз образуван от липса на топлоизолация и вентилация на покрива, от там и мухала.
VLADO66 - майстор
Горното плюс неизсъхнал конструктивен материал(гредите).
бат Вальо - специалист
Мухала е повече по периферията на покрива, но апарата не снима до там със светкавица. Там е направо черно ОСБ то. Какво ще кажете за изпълнението на гредореда, някой е ковал дървении където му падне май. Освен, че няма изолация, не мисля че е уплътнено въобще по края и от там духа и влиза сняг. Дали това е поправимо при положение,че няма достъп заради ниския покрив?
VLADO66 - майстор
Ако дуе и вее сняг трябва да се прави отгоре.В най-ниската част е най-студено и с най-малък въздухообмен и там е нормално(така да се каже) да е най-мухлясало.При всички положения трябва монтаж на покривни отдушници
бат Вальо - специалист
А при положение че става яко течение от къщата към покрива дали заради слаба вентилация е мухлясало? Освен мухала, другия проблем е че духа и топлото ми заминава.
Вадим Владимиров - специалист
А какво е покривното покритие?

Тема "Проблем с покрива на новопостроена къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: