• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kuuuuuul - майстор
Изчетох ЗУТ но не намерих законова причина за намаляване на отстоянието до дъното на парцела от 5м на 3м,a от едната страна е около 1-1,5м, какво ли съм пропуснал.Строителя твърди че е законно?Вероятно ще бъде двуетажна къща с гараж.
Tsilkov - майстор
Опциите са:
-ъглов имот
-полуподземен етаж до 1,20 м над терен
-ниско жилищно застрояване за цял вкартал с ПУП на което всички къщи са на северна граница
-сградата е допълващо застрояване
kuuuuuul - майстор
От начало не можах да кача схемата но ето сега,май нито едно от условията не е изпълнено :?

Прикачен файл

схема.JPG
схема.JPG (25.89 KиБ) Видяна 4280 пъти
Tsilkov - майстор
Няма законова причина.
kuuuuuul - майстор
Брей тия големи смелчаци да влагат толкова пари в нещо незаконно,а искат да си махам комина на барбекюто защото щял да им пречи,аз съм долу в дясно и имам само 2м обща ограда с тях.Да не са намерили някаква вратичка,до гаража имаше някаква допълнителна малка постройка от която остана само задната стена,ама и тя едва ли е била законна.
dadko - майстор
kuuuuuul написа:
...а искат да си махам комина на барбекюто защото щял да им пречи.
Е, това направо ме изуми . Почна ли вече да го събаряш?
На следващия разговор с тях им кажи, че мислиш да надзидаш още малко комина, че няма тяга :-)
Tsilkov - майстор
Дори и да са "изкрънкали" някакви псевдо документи те са лесно "оборими" пред РДНСК и Административен съд, така че ги посъветвай да бъдат по-скромни в претенциите си. Имай обаче в предвид , че "хванете ли се за косите" и твоя комин ще падне.

Все пак не забравяй че новата постройка на 3 метра може да е допълващо застрояване на един етаж, но ти и там може да ги "клатиш" с жалби че са я ползват за жилище.
kuuuuuul - майстор
Ето и последната снимка,вижда се и моя комин.Аз им предложих те да ми се разпишат за барбекюто че е на границата а аз на тях да строят,но те отказаха заради комина.

Прикачен файл

11111.JPG
Tsilkov - майстор
Ако мериш 3-те метра от ограда трябва преди това да си убеден че оградата е на имотна/регулационна граница :!:
kuuuuuul - майстор
Където е комина там е границата на имота(общо три имота) барбекюто на другия комшия е залепено за моето,виж схемата там ги няма навесите(барбекюта).
  • 1
  • 2

Тема "Отстояние от дъното на парцел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: