Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
evsibo - специалист
Здравейте , има ли начин тази козирка която е от бетон продължение на плочата да се разшири с 1,5 м. за да покрие площадката и стълбите които са със северно изложение че , като духне северняка и като вали всичко набива във вратата . Приемам всякакви идеи и съвети . Забравих да спомена ширината която в този и вид е 1 м.

Прикачен файл

P1000800.jpg
P1000800.jpg (78.88 KиБ) Видяна 4875 пъти

Прикачен файл

P1000803.jpg
P1000803.jpg (61.2 KиБ) Видяна 4875 пъти

Прикачен файл

P1000801.jpg
P1000801.jpg (78.2 KиБ) Видяна 4875 пъти

Прикачен файл

P1000802.jpg
P1000802.jpg (84.43 KиБ) Видяна 4875 пъти
VLADO66 - майстор
Има начин-с поликарбонатен навес.
evsibo - специалист
VLADO66 написа:
А за размери 1,5 м. х 3 м. горе долу колко ще ме ощават .
colyo - специалист
Имам същия проблем и мисля да го реша с дървен навес с подпори. Струва ми се, че ще се върже по-добре. При мен е тераса над входната врата и е малко по-къса от площадхата. Още нямам акт 16 и се въздържам от промени по екстериора. Все пак ще следя темата и ще очаквам идеи.
Прикачен файл:
WP_000416.jpg
schuldiner - майстор
При мен няма прозорци, стълбището е право, къщата е стара и неугледна, и въпреки това се въздържам да правя покрит вход, щото няма как да се върже "архитектурно". На evsibo бих препоръчал върху стълбищната площадка да прегради малко антре, но трябва да преработи и козирката. Само да не ходи при същия проектант...
VLADO66 - майстор
evsibo написа:
VLADO66 написа:
А за размери 1,5 м. х 3 м. горе долу колко ще ме ощават .
Зависи от материала на конструкцията/желязо или алуминий/-на този джиджан парапет ще му отива второто.Също така цената зависи и от дебелината на поликарбоната.
evsibo - специалист
И аз съм на мнение , че дървен навес на този парапет ама въобще няма да върви , колкото до антрето , предложено ми по-горе никакви зидарии повече . Писна ми . Остава консрукция от алуминиеви профили с поликарбонат нещо такова ще е

Прикачен файл

388978_280704215297352_75135986_n.jpg
388978_280704215297352_75135986_n.jpg (83.44 KиБ) Видяна 4735 пъти
tysonlkr - специалист
Това което си показал ще трябва да разрушиш бетонната козирка.
Ако искаш само да увеличиш дължината на покрива бих ти препоръчал с дървена констукция и отгоре ламарина, но ще трябва да замениш сегашните керемиди с ламарина. Само ще удължиш мертеците и отгоре слагаш ламарината. :wink:
Като гледам сегашният покрив е реализиран с керемиди, ако искаш да го удължиш със същите керемиди то ще трябва да пуснеш и колони за да държат навеса.
Това са вариантите без ограждане отстрани.
schuldiner - майстор
Кой ти говори за зидарии? Правиш си една телефонна кабинка пред входната врата и от нея влизаш, през нея излизаш. Какъв е проблемът? Материали каквито си избереш: ПВЦ, дърво, стомана, алуминий... стъкло, поликарбонат, друго прозрачно, полупрозрачно или съвсем плътно... Задължително с проект, но не при този, дето ти е смятал козирката и парапетите, че пак ще стане катастрофа с прозорците.
evsibo - специалист
Мисля за нещо такова

Прикачен файл

Untitled.png
Така не става ли ?
Untitled.png (63.53 KиБ) Видяна 4648 пъти

Прикачен файл

P1000810.png Става дума за алуминиеви профили .

Тема "Има ли начин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: