• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kalin72 - майстор
Здравейте, имаме една идея в семейството...за която ни е нужно да се построи едно помещение, което да е между гаража и къщата, като общата площ да включва и гаража. Та идеята е да се направи общо помещение с гаража, като под новата част, до гаража, се направи друго помещение. Помещенията ще се използват за игрална зала за малки деца, а бившия гараж - вероятно за малко кафене за родителите.
Бихте ли ми дали идеи, леко строителство върху основната плкоча ли да бъде, или изцяло бетон (не го предпочитам този вариант)..
Ето и снимки..
Изображение

Изображение

Изображение
niki_91s - напреднал
Аз ако съм бих излял плоча(бетон)за основа+4 колони и да се изградят стени с итонг.За покрива бих исползвал дървена конструкциа(тип навес)и за изолация на покрива ще използвам каменна вата и за да я скрия окачен таван(гипсокартон),пък за покритие каквото си решиш.Дано съм ти помогнал до някъде!!!
kalin72 - майстор
Тоест две плочи от бетон, за основа и после за етажа? По принцип има ли значение за пред общината дали строителството ще е традиционно или лека конструкция?
niki_91s - напреднал
kalin72 написа:
Тоест две плочи от бетон, за основа и после за етажа? По принцип има ли значение за пред общината дали строителството ще е традиционно или лека конструкция?
Защо 2 плочи то само отдолу основа,няма никакав етаж доколкото разбирам от исканията на колегата
kalin72 - майстор
Има, на това празното място отдолу ще има етаж, и горе, на нивото на гаража етаж. На долния етаж ще се слиза от горния, а той, горния, ще е свързан с гаража, който няма да е гараж, разбира се :)
niki_91s - напреднал
kalin72 написа:
Има, на това празното място отдолу ще има етаж, и горе, на нивото на гаража етаж. На долния етаж ще се слиза от горния, а той, горния, ще е свързан с гаража, който няма да е гараж, разбира се :)
[/color
Да видим дали съм те разбрал:гаражат на снимката не се вижда изцяло той е сградата с оградата,ако е така и както искаш да направиш два етажа мисля,че ще трябва да викаш някой архитект,да вадиш разрешително от общината и мисля че няма да е много ефтино то си е направо нова къща
kalin72 - майстор
Да, така е, разбрал си правилно, въпреки, че не обясних както трябва...
Искам гаража да е част от новата постройка, явно ще се наложи смяна на предназначението на гаража, и разрешително за строеж от общината...въпроса е, дали мога да мина с по-лек и евтин проект, ако строителството не е традиционното бетонно-тухлено, ами лека дървена конструкция...
niki_91s - напреднал
Несъм запознат с документациите на общитине,допитаи се до някой компетентен :)
Pooh - майстор
Основна плоча, стъпки (по-дълбоки фундаменти) за метални колони, гредова метална конструкция, гофрирана ламарина с лек бетон за втора плоча. Завършването - лека конструкция - метална + сандвич-панели.

По-бързо и евтино не мисля, че може да стане, но знам ли ... :?
kalin72 - майстор
Благодаря за идеите и на двама ви :) Започвам борбата с общината...
  • 1
  • 2

Тема "Пристройка...най-бърз и сравнително евтин вариант?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: