• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
sunnysunny - напреднал
Здравейте, ще ви помоля да коментираме един проект за дървена къща която почвам да стоя при първите хубави дни /без валежи/.За сега разполагам с целия дървен материал за нея ,предстои ми изкоп,наливане на основи и самото започване на дървената конструкция . Тук вече започва моята дилема дали да бъде по моя проект
Прикачен файл:
1.jpg
Прикачен файл:
4.jpg
или както е при v_tan http://gallery.napravisam.com/displayim ... =88&pos=91
Ще помоля някои от модераторите ако има възможност да ми намали снимките защото са по 4 мб и ми е трудно да ги намалявам за да ги качвам
Благодаря предварително
8180 - майстор
sunnysunny написа:
Ще помоля някои от модераторите
Прилично ти се е получило със снимките (вероятно автоматично) - който се интересува може да ги погледне подробно, а поне при мен, в темата (с намалена резолюция) се вижда приблизително за какво става дума.
Ако нещо те мъчи, има тема за качване на снимки и би могъл да се справиш сам.
Играчка е да се свалят намаляват и качват пак. Все пак твое е виждането кое как да бъде в темата ти.

При наличието на проект, бих се въздържал от самодейни промени, освен ако колегите не открият сериозни неточности.
Успех!
VLADO66 - майстор
Този дървен материал импрегниран ли е или ще го обработваш на конструкцията :?
sunnysunny - напреднал
материала ще бъде инпрегниран предварително само на срязовете ще се инпрегнира на място .целия материал е на 5 метрови греди 5 /10 10/10 и 5/20 и ще е доста разправия ако трябва всичко да бъде разкроено и после закарано да се топи в ваните
VLADO66 - майстор
Обтегачите V_tan ги е правил с шина по спомен-по-удобно е за последващото покритие.
sunnysunny - напреднал
VLADO66 написа:
Обтегачите V_tan ги е правил с шина по спомен-по-удобно е за последващото покритие.
аз доста поговорих с v_tan за неговата конструкция на стените и мисля да направя така с шини вместо с ф защото при мен по проект са 2 слоя гк от вътрешната страна
та мисля сега да ги разделя първия да затваря конструкцията а втория слои да е на конструкция уд и сд с допълнителна вата за по добра изолация и махане на термо мостовете. Така ще се намали квадратурата на помещенията но ще е по лесно за електро инсталацията
VLADO66 - майстор
Ти пак си я направи конструкцията обаче двата гипсокартона си ги сложи един с друг- по здраво става/с разминаване на фугите/.
sunnysunny - напреднал
имаш предвид да направя картона както е при витан ?какво е съображението освен по голяма здравина на завършващия слой?
аз си мисля да направя с единия картон да затворя дървената конструкция а другия да е на сд и уд конструкция с допълнителна вата
VLADO66 - майстор
sunnysunny написа:
имаш предвид да направя картона както е при витан ?какво е съображението освен по голяма здравина на завършващия слой?
аз си мисля да направя с единия картон да затворя дървената конструкция а другия да е на сд и уд конструкция с допълнителна вата
Здравината е най-важна в случая-вкоравява се картона и няма да имаш проблеми с пукнатини на снадките.А и да го правиш послойно си е излишна играчка.
sunnysunny - напреднал
моята идея е че картона макар и не толкова здрав като осб все пак ще затваря консрукцията на гредите от вътрешната страна за да се получи кутия
по проект 15 мм осб греди вата между гредите паромембрана 2 гк 12.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Строителство на дървена къща - начало- проект" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: