• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
misho81 - напреднал
Колеги трябва ми помощ!
Оказва се че на село зимата някой се е постарал и ми е изпотрошил керемидите с камъни, ще се наложи да ги сменям, т.к. това е къща само за по месец през лятото в останалото време там никой не живее, съм решил да купя керемиди на старо.
Който има опит нека сподели какви керемиди на старо(керамични), да търся, на кой производител,как да проверя дали са здрави(освен визуално), изобщо помагайте с акъл!!!!!
Четох че трябвало керемидите да звънят и т.н.
П.С. покрива е обикновен двускатен, старите керемиди ще се махат всичките, от 1300бр здравите са общо 100 така че ще ги сменям и тях. Сегашните керемиди са от Бай Тошово време мисля че се водят тип Стралджа!!!!

Благодаря предварително за всяка помощ!!!
Поздрави
VLADO66 - майстор
Каква е вероятността освен градушка новите керемиди пак да не бъдат потрошени.А по-същество-вилата си я покрих навремето с керемиди свалени от един разпадащ се краварник.На тях имаше щампи 1936г.-което е оцеляло толкова без олюпване ще оцелее още толкова.
misho81 - напреднал
Е колега няма гаранция и за тези керемиди който сега ще сложа, но все пак не мога да я оставя непокрита къщата или с течащ покрив :)
За това моля помагайте с информация за керемидите всичко ми е полезно. Предложете и каква мембрана или фолио да положа върху дъските, че с камъните и начупените керемиди и фолиото отдолу е на дупки.
Поздрави
N.Georgiev - специалист
Намери същите керемиди Стралджа , по здрави от тях няма да намериш ,освен някой от съвременните .Другия вариант е да положиш хидроизолация - няма да могат да я чупят с камани .Зависи от камъка и мерака на тоя дето го хвърля . :lol:
misho81 - напреднал
Добре ще търся Стралджа! А сега кажете, къде са ги правили(в коя част на БГ се произвеждат), какво трябва да пише на керемидата! Може да звучи малко старнно но да знам какво да търся!
VLADO66 - майстор
Имаха и един стар модел,кйто не се произвежда вече http://keremidi.net/keremidi-straldzha/
Вадим Владимиров - специалист
Има към 120м2 стари керемиди. Безплатно. Намират се в Овча Купел. До 2 дни.
misho81 - напреднал
Специални благодарности на колегата Вадим Владимиров, беше изкл. коректем и ми помогна много!
Благодаря
shotik - майстор
Разглеждай ги внимателно и дано са от един производител,че на къщата на тъста са шест модела,отгоре са почти еднакви ,а отдолу някои елементи са на различни места и едвам сме ги пригодили едни към други !
  • 1
  • 2

Тема "Помощ за керемиди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: