Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
LyuboS - напреднал
Здравейте, в къщата ни от време на време се чува едно леко пукане в стените или тавана .
Имате ли идея от какво може да е и евентуално да очаквам ли накакви последици ?
Стените са итонг. Отвътре е с гипсокартон, на стените е лепен с топки, на тавана е с профили. Отвън е с изолация и драскана мазилка , но явно не е правено както трябва защото на места мазилката се е поотлепила от изолацията.
В спалнята например пука тавана, който е дървен с греди и дъски, отгоре изолация и битумни керемиди, предполагам е от топлинни разширения нещо.
Но в дневната на втория етаж се чува откъм външните стени и понякога по-високо все едно от горе (дали таван или ъглите между външните стени и тавана не мога да преценя ).Дневната е около 40 кв.м. и над нея са 20 кв.м. таванско помещемие и 20 кв.м открита тераса. Сякаш че пукането най много е в тази част под терасата .
EDI - майстор
Ако е ново строителство, сигурно се сляга сградата.
LyuboS - напреднал
Преди 7-8 години е строено.
EDI - майстор
Тогава остава да е от различните линейни разширения на материалите.От началото ли пука или от скоро се появи проблема.
niki_sap - специалист
Викни си конструктор да го погледне да не ти пукне на главата.
forski - специалист
Имам същия проблем, ако въобще може да се нарече така, появи се след основен ремонт на селска къща, едноетажна с гредоред която е частично на мази.
Направихме окачени тавани във всички стаи като ги захванахме за гредореда на тавана, по-стените също слагахме картон, къде с конструкция, къде с топки за стената.
Имам същото пукане от време на време, което най често се чува от тавана на банята, къщата е достатъчно стара за да се слягат основите така че това го изключвам като вариант.
Пука си и това е, явно нещо се намества, я таван, я под, само се моля да не ми се намести на главата някоя сутрин :lol: :-D
За куща гредоред е нормално картона да се пука. Самата къща е така направена, че да поема трептенията на почвата. Това е конструкцията.Иначе ще издържи още толкова дори и повече.

Тема "Пукане в стените" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: