Здравейте! Ще се опитам максимално ясно да обясня каква е ситуацията с моята къща. Въпреки, че предполагам какви ще са отговорите, ще ми е полезно да чуя мнението ви. Става въпрос за двуетажна къща, при която втория етаж е недовършен. По недовършен имам предвид че вътрешно е на тухла. Отгоре е гредоред, като се виждат дъските, върху които са наредени керемидите. В двата края на къщата, стаите са леко скосени от покрива. Какво искам да направя? Искам да разпокрия къщата и да надстроя с около 30 см. така, че да няма скосения в стаите. Майсторите, които ще правят целия ремонт, ми предложиха да изградят тавана на етажа с гипсокартон, захванат за гредореда. Аз обаче искам вместо гредорен и гипсокартон да излея плоча, като по този начин да завърша етажа. След това върху плочата се изгражда нов покрив със същите размери и форма, като стария. Най- важния въпрос, който ме вълнува е дали за всичко това ще ми е необходимо разрешение за строеж, проект и т.н. ? Въобще каква документация ще ми е необходима? Със съседите нямам проблеми, но искам да се предпазя от потенциални неприятности от страна на държавните институции.
Другото, което ме притеснява, е мнението на баш- майстора, че не е необходимо да се правят колони на етажа, защото етажа бил последен. Честно казано ми се струва малко абсурдно да се излее плоча, която да лежи само на тухлите. Може ли някой, мотивирано да потвърди или отхвърли това твърдение?
Благодаря!
Другото, което ме притеснява, е мнението на баш- майстора, че не е необходимо да се правят колони на етажа, защото етажа бил последен. Честно казано ми се струва малко абсурдно да се излее плоча, която да лежи само на тухлите. Може ли някой, мотивирано да потвърди или отхвърли това твърдение?
Благодаря!