• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Svetoslavoff1 - майстор
Здравейте,
Проблемът е следният: при валеж с вятър се пълни с вода вътрешния канал(жлеб). Той няма отвори за изтичане. Най вътрешната страна е П образен профил и с пробиване водата ще се стича под рамката. Ако пробия през външните отвори... :?
Освен това през ъглите просмуква влага, предполагам и от винтовете, с които е хваната рамката за пода. Едно обмазване с водоустойчив силикон предполагам би помогнало.
Съвети?

Прикачен файл

P1040637.JPG
P1040637.JPG (98.59 KиБ) Видяна 4253 пъти

Прикачен файл

P1040636.JPG
P1040636.JPG (103.52 KиБ) Видяна 4253 пъти

Прикачен файл

P1040635.JPG
P1040635.JPG (106.59 KиБ) Видяна 4253 пъти

Прикачен файл

P1040634.JPG
P1040634.JPG (98.19 KиБ) Видяна 4253 пъти
comunikator - специалист
Тя е одводнена както се вижда на последната снимка.
Ако се събира вода и във вътрешната част просто до-пробий с 6мм и вътрешната стена на същото място на което е отводнена външната.
Иначе на винтовете сложи безцветен силикон.
П.С продължаваш дупките хоризонтално, НЕ вертикално да пробиеш касата,защото ще ти просмуква вода вътре.
Svetoslavoff1 - майстор
comunikator написа:
Тя е одводнена както се вижда на последната снимка.
Ако се събира вода и във вътрешната част просто до-пробий с 6мм и вътрешната стена на същото място на което е отводнена външната.
Под вътрешна стена имаш предвид средната(между двата канала) предполагам.
comunikator - специалист
Да на средната стена.

Прикачен файл

P1040636.JPG
P1040636.JPG (47.27 KиБ) Видяна 4212 пъти
l_bonev - специалист
Послушай колегата , като пробиеш дупки и намажи монтажните винтове със силикон. Като цяло сам много против да се монтира дограма с плъзгащи врати директно на вън. Освен , ако няма голям навес или нещо подобно. :supz:
Svetoslavoff1 - майстор
l_bonev написа:
Послушай колегата , като пробиеш дупки и намажи монтажните винтове със силикон. Като цяло сам много против да се монтира дограма с плъзгащи врати директно на вън. Освен , ако няма голям навес или нещо подобно. :supz:
Благодаря на теб и комуникатор,,така ще действам. А иначе това остъкляване ми върши чудесна работа. Затворих един навес, който се използва активно от ранна пролет до късна есен.
velsi - Почетен майстор
Внимавай обаче като пробиваш да не недереш профила отдолу. Ще стане отвратително грозно! Вероятно затова не са го пробили при монтажа, защото е рисково. Най-добре залепи няколко пласта някакво тиксо и тогава пробивай.
marmoz - специалист
Какъв е профила?Виж ваиса при него отоднителките при средният водач е надоло,но пък във вътрешната камера има зъбчета които задържат водата,не е само да се дупчи ...... :)
bulhomes2 - майстор
Добре де, и да успее да пробие така - тая профили нали са кухи. Къде ще иде водата? В профила според мен. Ако успее да завре някаква тръбичка в отворите, която и да е плътна на всичкото отгоре съм по-съгласен. Имам няколко "устрела" за пробиване дупки на "тресене" място, но в случая не виждам да стане с никой от тях. Според мен ще му е по-лесно с прорязване отгоре, изваждане на парчето, оформяне на отвор, уплътняване със силикон (даже пак може да се сложи тръбичка) и връщане на парчето на мястото му. Средно крило е - предполагам, че не ползва едната част на профила и е добре интервенцията да се направи там. Ще се личи обаче - няма как...
comunikator - специалист
"Къде ще отиде водата?" - НАВЪН :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с тройна плъзгаща дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: