Здравейте, наложи се да бутна краварника на дядо ми, поради това че дъждовната вода беше съсипала кирпича, стена се беше отцепила... Бутнах всичко от кал, докато стигна здраво - в случая 50 фундамент над земята, на него 20 см гранит.Нагоре продължиш с 1/2 тухла четворка.
Понеже аз крави едвали ще гледам реших да си сложа прозорци 130/200
Въпроса ми е каква армировка да сложа между колоните на снимката, като общата дължина между тях е 2,3м. Имам и си мислех да сложа П-образен профил и върже него да изливам бетона, но незнам дали е правилно.
Ето такъв е профила, широчината е колкото тухлата ~12см.

А това е мястото за което трябва акъл

Забравих да спомена, подът на тавана ще е от 4бр. греди 10/10*3,50м. през 85см. А самият таван ще е необитаем с ламаринен покрив. Колоните са армирани с заварени трегерни колове.
Понеже аз крави едвали ще гледам реших да си сложа прозорци 130/200
Въпроса ми е каква армировка да сложа между колоните на снимката, като общата дължина между тях е 2,3м. Имам и си мислех да сложа П-образен профил и върже него да изливам бетона, но незнам дали е правилно.
Ето такъв е профила, широчината е колкото тухлата ~12см.

А това е мястото за което трябва акъл

Забравих да спомена, подът на тавана ще е от 4бр. греди 10/10*3,50м. през 85см. А самият таван ще е необитаем с ламаринен покрив. Колоните са армирани с заварени трегерни колове.