Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Mag1 - напреднал
Здравейте,

много уважавам компетентните мнения, които чета тук и реших, че ще сполуча ако попитам и вас относно въпроса, който ме притеснява.

А той е прост - подходящи ли са гранитните камъни за основа на къща (като казвам къща, имам предвид дървена носеща конструкция и монолитни кирпичени стени)? Говорим за каменна, ивична основа, без други "примеси". Т.е. изискват се физически качества от камъните и не се търси красота и екстравагантност. Питам специално за гранитни, защото имам добра оферта за дялани (стари) гранитни камъни. А дяланите камъни ще съкратят значително процеса на зидане на основите. Значително.
Ясно е, че гранита е известен със здравината си, но въпроса е дали този тип камъни са податливи на напуквания, ерозия и т.н. с годините.

Благодаря предварително за отговорите.
ebahti - майстор
Небостъргач може да дигнеш в/у гранит :wink:
nikolson - майстор
Mag1 написа:
Здравейте,

много уважавам компетентните мнения, които чета тук и реших, че ще сполуча ако попитам и вас относно въпроса, който ме притеснява.

А той е прост - подходящи ли са гранитните камъни за основа на къща (като казвам къща, имам предвид дървена носеща конструкция и монолитни кирпичени стени)? Говорим за каменна, ивична основа, без други "примеси". Т.е. изискват се физически качества от камъните и не се търси красота и екстравагантност. Питам специално за гранитни, защото имам добра оферта за дялани (стари) гранитни камъни. А дяланите камъни ще съкратят значително процеса на зидане на основите. Значително.
Ясно е, че гранита е известен със здравината си, но въпроса е дали този тип камъни са податливи на напуквания, ерозия и т.н. с годините.

Благодаря предварително за отговорите.

Паваж на улица напукан,ерозирал :?
Mag1 - напреднал
Прави сте. И на мен така ми се струва, но рекох да попитам, данеби да изпускам нещо от некомпетенция, защото разни капацитети оттук оттам се изказаха, че "не било хубаво за основи", но не уточниха защо...
VLADO66 - майстор
Къщата ми до кота 0 е зидана от витошки гранит.
здравейте аз сам каменоделец ако се интересувате от цепен гранит да ви дам инфо че в сандански кадето живея има кариера за сив гранит и цените са доста достапни
nikolaytatarov - специалист
Здравеи би ли ми дал информация за гранита цени иимат ли превоз и т.н.

Тема "Зидария от гранит за основа на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: