Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
borchev - помощник
предстои ми укрепване на къща в гр.Банкя и ще отиде доста бетон и арматура, чувал съм какви ли не неща за кофти бетон след това се рони и т.н. ....та ще се радвам ако някой ме насочи от къде да взема бетона, както и арматурата като цена къде е изгодна...покрив също ще правя така че и дървен материал ще ми трябва.....приключение ще ми е общо взето следващите няколко месеца :)
PCL82 - майстор
Аз имам вила там, но строена отдавна. При ремонтни работи съм взимал по няколко кубика от възела до реката, от страната на хиподрума. Там си те завеждат в базата данни и те знаят кога какъв бетон си взимал. За бетона им (Б15 и Б20 съм ползвал) мога да кажа, че става много твърд, но крехък (наложи ми се да разбия малко от една пътека с Б15). Циментът нещо не ми харесва. Седи малко пепеляв и е светло сив. По-старите бетони, които съм къртил са по-тъмни и по-здрави.

Баластрата им не е от най твърдите-накакъв бял камък е, не е гранит. То и гранит/сиенит съм чувал, че не е добре да се влага, защото има по висок естествен радиационен фон.

От геолози знам, че много зависи какъв е пясъкът. Пясъкът по софийско е лош-високо съдържание на глина и неподходящи форма и състав на зърната. Затова се препоръчвало повече цимент при софийски пясък.
Последна промяна от PCL82 на пон сеп 23, 2013 7:50 pm, променено общо 1 път.
borchev - помощник
и аз съм чувал доста негативи за този възел...за това събирам мнение от къде е най добре да се вземе...
VLADO66 - майстор
Най близо до теб съм ползвал възела под резиденция Бояна и бетона им е добър http://interbeton-bg.com/?inc=page&id=1 ... =1&lang=bg
Вадим Владимиров - специалист
VLADO66 написа:
Най близо до теб съм ползвал възела под резиденция Бояна и бетона им е добър http://interbeton-bg.com/?inc=page&id=1 ... =1&lang=bg
+1
m_markovski - специалист
Да раздвижим малко темата.
Някой с по-пресни отзиви за бетоновия възел в Банкя?
Интербетон и Хидробетон в Люлин дали возят до там?
30-40 минути пътуване в миксера не влияе ли на качеството на бетона?
djogobg - специалист
2017-та от банкянския възел ми докараха 3 кубика Б30 бетон. За жалост за другите класове не са и чували(опитах се да обясня XC2, ама не ме разбраха)Бих казал, че е доста добре. За жалост не мога да го сравня с друг Б30, но в сравнение с това, което е използвано в плочите на къщата ми(строена преди мнооого години) е много по-добре.
Наистина стои доста светъл, но с перфоратора, когато се наложи да пробия няколко дупки, се кърти задоволително трудно. С къртач също съм играл по него и си е тегав за разбиване. Ако искаш пиши ми на лични, мога да ти стоваря някъде една засъхнала буца, която не успях да използвам навреме, да я тестваш и да я разгледаш.
всички люлински възли карат до Банкя.
Моят бетон, противно на всички препоръки малко над 3 часа го смъквахме до долния край на двора, че бетон помпа не успя да влезе в улицата. Накрая наистина на ръба беше, че започна да постяга, но няма деформации, пукнатини или видими дефекти, а е използван за стени на шахта в земята 2.40х2.40х1.40 ш/д/в
m_markovski - специалист
вт сеп 03, 2019 10:33 pmdjogobg написа:
Ако искаш пиши ми на лични, мога да ти стоваря някъде една засъхнала буца, която не успях да използвам навреме, да я тестваш и да я разгледаш.
всички люлински възли карат до Банкя.
Благодаря за отговора.
От предложението няма как да се възползвам, само ми липсва една буца бетон на двора да я чопкам с перфоратора..
Иначе е нормално сегашният бетон да е доста по-добър от това, което е ползвано преди, особено ако е бъркано на място и т.н.
шоп - майстор
вт сеп 03, 2019 2:47 pmm_markovski написа:

Интербетон и Хидробетон в Люлин дали возят до там?
30-40 минути пътуване в миксера не влияе ли на качеството на бетона?

Имаш им телефоните: звънкаш и ще знаеш.
Защо да не ти докарат, нали си плащаш транспорта.
Само да спомена, че в бума на строеж на молове в София бетон се караше с бетоновози от Пловдив.

Просто нямаше достатъчно ( 4000-5000м3) количество бетон за 8 часа от качествени бетонови възли в Сф.
BLUEPUPIL-2 - специалист
Хубава тема сте си спретнали тук. Истината е, че крайният потребител има много малко контрол върху бетона. За да сте по-спокойни, за плочи и колони вземайте мин. В30, с колкото е възможно по-малко вода. Обработваемостта, да се постига, не с вода, а с пластификатори (дето не предизвикват корозия в армировката) и въздуховъвличащи добавки. За по-далечен транспорт, бих добавил и забавители. Ако не искате химия в бетона, ще ви трябва кюбел, кофражи и армировка позволяващи по-гъсти бетони. Иначе частта от голямата бетонна тема, в която потребителя се чуди и мае, защо след като той няма задоволителен контрол върху бетоните за неговата конструкция, тя изцяло е бетонна, ми е любима.
Екстензивната стратегия, предписваща малко повече бетон в основите и колони с по-големи напречни сечения, обикновено успява, до голяма степен (при ниски сгради) да компенсира по-нискокачествените бетонови работи и бетони. За съжаление подобен тип подход не работи добре при плочите. Там или осигурявате бетони с мин. крайна якост при възможно най-малко съсъхване и пълзене или правите гредореди.
Хубавото е, че плочите не се дават лесно и могат да дянят в „предаварийно състояние“ десетки години, ама не правят ли така доста по-скъпа строителната авантюра за нищо неподозиращият кандидат новодомец?

Тема "въпрос за качествен бетон и арматура за гр.Банкя/София" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: