Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
thinkpad - майстор
Познат има проблем с постройка, нивото на чиито стени от едната страна е под нивото на стената и от там при всеки по-сериозен дъжд се просмуква влага в недопустими количества. Искам да попитам - аз съм виждал за какво става въпрос и аз, та има ли вариант освен да се копае около стената канал с широна поне половин метър и дълбочина, така че да стигне под нивото на пода в пристройката, за да няма влага влага? Какви други варианти има, защото иначе става въпрос за сериозно копаене, ако се почва на ръка, а пък с машина има опасност да се бутне и стената направо. Аз честно казано друга опция, освен копаене на канал с обратен наклон и изливане на бетон също с обратен наклон не виждам.
freshenero - специалист
Ако иска радикално решение на въпроса-копане му е майката,колкото и да не му се ще.Всичко друго е пари на вятъра.Спасението е направата на дренаж.
thinkpad - майстор
freshenero написа:
Ако иска радикално решение на въпроса-копане му е майката,колкото и да не му се ще.Всичко друго е пари на вятъра.Спасението е направата на дренаж.
И аз това казвам, но никой не ме слуша, чак се наложи да споря. Човека с каменит и стиропор искал да запушва фугите!?
VLADO66 - майстор
Много интересни аватари сте си избрали и двамата за разлика от мен :-D
boretobobo - специалист
Някъде в нета ми се мерна преди време шприц технология.
Дупчи се стената по 4 дупки на квадрат ф 20мм и с шприц се вкарва течност.
Течноста е като водно стъкло не знам за цени.

Тема "Проблем с просмукваща се влага стена под нивото земята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: