Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
trans - напреднал
Здравейте,

предстои ми ремонт на керемиден покрив, стаите под него ще са обитаеми. След като се допитах до мнението на няколко фирми стана ясно че само подмазване на капаците няма смисъл да се прави и покрива пак ще протече. Покрива е керемиди отдолу вар. Предлагат ми след като се изчисти варта, и се наковат летви между тях да се сложи фибран 2-5см отгоре подпокривно фолио и след това летвите върху които ще стоят керемидите. Има ли смисъл да давам допълнително пари за въпросния фибран? И до колко е удачно използването му там с цел топлоизолация? Едната стая има изолация отдолу с вата и картон, но другата е само ламперия без никаква изолация.
Svetoslavoff1 - майстор
Има много писано по въпроса, но според мен не решавай "на парче". Това запечатване с фибран - изясни си целия покривен сандвич по слоеве, за да не си заложиш някой таралеж. Още повече при обитаемо подпокривно.
Tsilkov - майстор
Фибрана е 200 лв/куб.м., а покривната вата е 50-70 лв./куб.м. - ти сам си прецени дали е смислено. Освен това фибрана гори доста неприятно за разлика от ватата която е негорима. Предложения от фирмата детайл е изпълним (даже може да е добър лек за някое по-сложно заварено положение), ама е под въпрос дали това е най-практичното решение в общия сличей.
trans - напреднал
Ясно, мерси за мненията. Аз също бях скептично настроен за фибрана но все пак исках да чуя и друго мнение. След ремонта на покрива ще си направя тавана отдолу с вата и гипсокартон, както е другата стая.
nikolovvd - майстор
Две идеи, но у нас не знам дали се предлагат такива услуги.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ao5zbgDCYjU[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AiZUiPZcZ38[/youtube]
VLADO66 - майстор
Предлагат се-цената е страховита :wink:
prascho - майстор
Егати пяната, егати хидроизолацията. Колко струва в бг тази технология?
Фитилчо - майстор
И защо трябва да е скъпа ....
Щото сме в България, или консумативите са и скъпи? :roll:
VLADO66 - майстор
Фитилчо написа:
И защо трябва да е скъпа ....
Щото сме в България, или консумативите са и скъпи? :roll:
Машините са много скъпи,матр'яла горе долу,а клиентите малко :)

Тема "Фибран под керемиди?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: