Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Garibaldi - специалист
Здравейте,
след известно време и на нас ни дойде момента да строим.
Тепърва започваме да търсим оферти.
Като гледам докъде ще стигнат парите, вероятно ще стартираме с груб строеж, дограма, ограда,спетична яма. Другите етапи- постепенно във времето.

Можете ли да ми препоръчате строителна фирма или бригада, в района на гр. Варна с достатъчно опит в грубите строежи ( включително и покриви), но сама да си: движи документите, открива строителна площадка, доставя материалите и т.н.
Аз ходя на работя и нямам как да се занимавам с доставни дейности...по скоро с надзорни:)

Благодаря предварително.

Поздрави,
Иво
Фитилчо - майстор
Garibaldi написа:
Здравейте,
след известно време и на нас ни дойде момента да строим.
Тепърва започваме да търсим оферти.
Като гледам докъде ще стигнат парите, вероятно ще стартираме с груб строеж, дограма, ограда,спетична яма. Другите етапи- постепенно във времето.

Иво
Смятай 30% по малко :)
Garibaldi - специалист
Колкото- толкова.
Доста съм чел из форума и да , 30%, около си е нормално.
Фитилчо - майстор
Правих основи миналата седмица, вярно е ! :)
Дай за това, дай за онова .... такив анеща, дето не ги мислиш... мембрани, тръби, арматура за шишове, добавки, фибри ..... :rolleyes:
prascho - майстор
Хубаво е да има човек опит в строителството или поне близък. Не е въпрос само на надзорни функции. Ще трябва да се взимат решения на място и в повечето случай вероятността да са грешни е голяма. Пък майсторите гледат се лесното!!!

П.П. На 20м от нас реновираха стара къща. Бутната таванското и първия етаж. Укрепиха основите и възтановиха в общи линии габаритите. В момента комините в подпокривното ги изидаха с бетонни коминни тела. Та се чудя...явно за вентилация ще ги ползват и ще го карат на климатици.
Фитилчо - майстор
Не ми говори, сума парчета имаше, тия келеши ми нарязаха половината дъски за покрива за да направят кофража :проба: щото е лесничко, дай Щил-а да ползваме и хоп хоп, готово
Garibaldi - специалист
А какво мислите за варианта строителят да си доставя материалите и да си движи документите?
turbocharged - специалист
Очаквай чудеса от спестовност ако ги оставиш да си доставят сами материалите. За 5 лв. икономия от техните пари могат да съсипят десетки хиляди от твоите. Без да им мигне окото. Отстъпката от материалите ти е последния проблем.
Garibaldi - специалист
Тогава, започвам да търся и читав технически ръководител...

Давайте предложения:)

Тема "Строеж на къща- мнения за фирми/бригади около гр. Варна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: