Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравейте на всички!

Изникна ми един проблем и реших да се допитам до Вас.Значи искам да направя външна стълба за втория етаж,но не знам къде да я направя.Ще кача снимка,на която съм отбелязал къде трябва да е вратата.Надавам се да ми дадете някакви предложения за мястото на тази стълба.Според мен има 2 варианта единия покрай стената нагоре(за този вариант обаче ми казаха,че няма как да се направи стълба без да има греди,но ако има греди те ще пречат на врата на гаража и за вкарването на колата) а другия вариант според мен е покрай гаража и на нивото на етажа една площадка съединяваща стълбата и входната врата.

Изображение Изображение
VLADO66 - майстор
Жълтия вариант е по-удачен защото стълбата ще е по-полегата и ергономична.Другия вариант ще отиде на "пачи крак" :)
ivanj - специалист
Не знам да ли е удачно да избиваш врата на това място.
EDI - майстор
Ако може да се премести вратата от дясно на прозореца, ще си спестиш много ядове.Иначе не виждам как ще направиш стабилна площадка без колони, независимо от къде ще минат стълбите.Има начин да я подпреш с диагонали към стената, ама сигурно пак ще ти пречат.
crez - майстор
Зеления вариант отпада, след като смяташ да използваш гаража, освен ако можеш да жертваш мин.60 см. и да влизаш в гаража с доста сложна маневра. Жълтият,да с една стълба до покрива на гаража, след това къса до площадката пред вратата. Това води и до доста стабилна изолация на покрива на гаража и съответно настил по който да се ходи. Площадката пред вратата я изпълняваш от двойно "Т"-образни греди.
EDI написа:
Ако може да се премести вратата от дясно на прозореца, ще си спестиш много ядове.Иначе не виждам как ще направиш стабилна площадка без колони, независимо от къде ще минат стълбите.Има начин да я подпреш с диагонали към стената, ама сигурно пак ще ти пречат.
Вратата трябва да е от тази страна,защото върху гаража ще се прави кухня.Входа към кухнята ще бъде от прозореца.
ZEDYCUS - майстор
А няма ли да е най лесно, да се направи врата срещуположно на прозореца по жълтата схема, без да се правят колони пред вратата на гаража. Качваш се по стълбата минаваш през кухнята и влизаш навътре. Така или иначе кухнята трябва да е на стената отдясно до прозореца и на Г евентуално покрай бъдещата стена на края на гаража. И няма да пречи за минаване през стаята :partyman: .

Прикачен файл

Wrati.JPG
Wrati.JPG (111.9 KиБ) Видяна 4568 пъти

Тема "Съвет за външна стълба на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: