Да видим като пишман инвеститор какво съм разбрал за има няма 12 месеца четене!?
1. Ще ми се да имам къща.
2. Ще ми се да е около пасивна.
3. Ще ми се да е около 2 етажа, до около 200м² ЗП, без мазе и таван (причини :не намирам необходимост, икономически)
4. Ще ми се да е евтина
Какво имам:
1. Парцел южен склон на Стара планина, 15 км от центъра на София, около 960 м² (жм2)
2. Ток на около 300 м.
3. Вода надявам се по-близо.
4. Канал не.
5. Дере – вада на 30м.
6. Налични средства 1 етап (разбирай груб строеж и до където стигна) 50 – 70 000лв.
7. Проект –нещо около това:
http://www.gotovproekt.com/listing/%d0% ... %d1%8f-197
със следните условности :
а) без мазе;
б) четвъртита форма на 1 етаж (причини ясни)
в) увеличаване на площа на1 етаж на около 120 м² , за по-голяма кухня и сервизно под стълбите. Втория (полуетаж )до 80 м².
г) Без тераси.
Тип строителство:
1. Стоманобетонна конструкция.
2. Стени Porotherm 38 N+F Hi
3. Покрив (видимо двускатен) вероятно дървена конструкция, с метални керемиди. - Колегата Вадим Владимиров ще каже.
4. Изолация:
- Основа 20 см XPS
- Стени, 20 см Графитен EPS – ако колегата Tsilkov даде контакти на последната си оферта за цена с монтаж, нещо ми се върти 54 лв. м² ама не мога да му намеря поста.
- Покрив около 30 см вата.
5. Дограма - KÖMMERLING 88 plus , трислоен стъклопакет ..
6. Отопление – термопомпа въздух вода , не съм наясно, защо от Алтерма, наклоних към Мицубиши. Подово + конвектори в спалните.
....
На там ще допълвам.
Е въпроса е? – Да трия ли темата и да се връщам да чета, или съм вденал отчасти ?
1. Ще ми се да имам къща.
2. Ще ми се да е около пасивна.
3. Ще ми се да е около 2 етажа, до около 200м² ЗП, без мазе и таван (причини :не намирам необходимост, икономически)
4. Ще ми се да е евтина
Какво имам:
1. Парцел южен склон на Стара планина, 15 км от центъра на София, около 960 м² (жм2)
2. Ток на около 300 м.
3. Вода надявам се по-близо.
4. Канал не.
5. Дере – вада на 30м.
6. Налични средства 1 етап (разбирай груб строеж и до където стигна) 50 – 70 000лв.
7. Проект –нещо около това:
http://www.gotovproekt.com/listing/%d0% ... %d1%8f-197
със следните условности :
а) без мазе;
б) четвъртита форма на 1 етаж (причини ясни)
в) увеличаване на площа на1 етаж на около 120 м² , за по-голяма кухня и сервизно под стълбите. Втория (полуетаж )до 80 м².
г) Без тераси.
Тип строителство:
1. Стоманобетонна конструкция.
2. Стени Porotherm 38 N+F Hi
3. Покрив (видимо двускатен) вероятно дървена конструкция, с метални керемиди. - Колегата Вадим Владимиров ще каже.
4. Изолация:
- Основа 20 см XPS
- Стени, 20 см Графитен EPS – ако колегата Tsilkov даде контакти на последната си оферта за цена с монтаж, нещо ми се върти 54 лв. м² ама не мога да му намеря поста.
- Покрив около 30 см вата.
5. Дограма - KÖMMERLING 88 plus , трислоен стъклопакет ..
6. Отопление – термопомпа въздух вода , не съм наясно, защо от Алтерма, наклоних към Мицубиши. Подово + конвектори в спалните.
....
На там ще допълвам.
Е въпроса е? – Да трия ли темата и да се връщам да чета, или съм вденал отчасти ?