Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
radius - майстор
Мисля да си правя комарници ( около 20бр.). Няма да са ролетни, а с панти. Имате ли идея за склад във Варна, да напазарувам на хубави цени хубави материали.
Четох, че рязането на алуминия става с ножовка, имам едно инструментче за набиване на гуменото въже в профила. За прозорци какви профили е нормално да ползвам, ще ми се да са по-тънки. За врати, където има, ще трябва може би поне 30мм, тъй като по-често ще се отваря.
Имам и един Фолксваген и за там не знам какво да мисля - трябва да е или нещо на релси (но не съм виждал такова) или видях някакъв ролетен , но се прибира вертикално. Цената беше плашеща.
А относно мрежата има ли по-светла и по-тъмна - в смисъл да не спира много светлината?
velsi - Почетен майстор
Има ролетни, които се събират настрани, но щом на другите цената не ти е харесала и на тези няма да ти допадне.
radius - майстор
Аз точно за тях писах, би ли ми дал цена (може и на лични) за височина 230 и светъл отвор 105. Плашещата цена беше на една мостра във фирма за монтаж на дограми. Предполагам от склада няма да са толкова плашещи цените.
velsi - Почетен майстор
Не мога да ти дам цени, щото не съм наясно с тях, но специално този вид ги няма по складовете. А и като купиш цели пръти, сметнеш и отпадъците... едва ли ще ти излезе сметката.
marian1 - майстор
С ножовка няма да се получи добре - предлагам ти, да си намериш малък ъглошлайф+диск за алуминий+стойка за ъглошлайфа - получава се перфектен сряз. Ако си и мераклия - можеш и шаблон да си подготвиш за дължините - ако не са различни комарниците.
radius - майстор
Бях чел за ножовка и аз се зачудих, но писаха, че ставало доста добре. Стойка за флекса не знам откъде да си взема. Имам ей такова, но са му едри зъбите за алуминий, а дължината е някаква екзотична - 50см Изображение Освен да потърся подобен лист със ситни зъби.
Последна промяна от radius на нед мар 30, 2014 11:51 am, променено общо 1 път.
stiv1961 - майстор
Провери цените в тези фирми
http://www.papagalsz.com/index.php?id=3
http://www.baufen.bg/
http://altest.bg/bg/ltd/index/contacts/5/
По принцип малкия профил за комарник почти не се ползва. Големия е 25х17 мм. Както каза marian1 с флекса ще е по- точен сряза. В понеделник в Лидъл пускат стойка за шлайф- 30 лв. Успех :)

Прикачен файл

ScreenShot001.jpg
ScreenShot001.jpg (50.92 KиБ) Видяна 12043 пъти
radius - майстор
Стив, много благодаря за координатите. А и за стойката
P.S. Профила, на който казваш голям си мислех че е малкия. Струва ми се, че съм виждал по врати някакъв доста по-широк от 27мм.
А комарника, който съм гледал ( с вертикално прибиране) се води плисе. Не ми допада, освен заради цената си и заради това, че най-вероятно заради плисетата, дори разпънат, ще стои на вертикални райета.
Защо ми се струва, че може да се направи плъзгащ комарник с механизми за гардеробни плъзгащи врати ( ако няма и някакви специални за по-леките комарници). За където ми трябва, горната му част няма начин да се омокри, ако ползвам гардеробни механизми.
А нещо по въпроса с прозрачността на мрежите или няма избор?
stiv1961 - майстор
Ето ги профилите
Прикачен файл:
komarnici1.png
komarnici1.png (58.01 KиБ) Видяна 11994 пъти
малък, среден и голям. Големия се ползва за врати- по- масивен е. Най- долу е за плъзгащ комарник.
Мрежата.... търси на ,, Sinax"- качествена е. Пък и аксесоарите ако са от тази фирма е най- добре..... мое мнение и не го налагам, може да има и по- качествени аксесоари.
radius - майстор
Чудя се дали има смисъл от пружинни панти на вратите, струва ми се по-добре от пластмасови шнаперчета, които като поувисне комарника искат нацелване.
Този профил за плъзгащ комарник нещо не мога да си го представя как работи. На коя фирма са тези профили, да поразгледам някой ПДФ за монтажа?

Тема "Изработване на комарници" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: