Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kiril_lz - напреднал
Здрравейте,смятам да правя топло изолация със сандвич панели на цялата къща и между външните стени и сандвич панела да сложа 10см каменна вата
-колко дебел да бъде панела
-какъв да бъде профила за който ще се монтира панела
-ако някой прави такава изолация да пише,търся и майстори които да ми я направят
kiril_lz - напреднал
kiril_lz написа:
Здрравейте,смятам да правя топло изолация със сандвич панели на цялата къща , между външните стени и сандвич панела да сложа 10см каменна вата
-колко дебел да бъде панела
-какъв да бъде профила за който ще се монтира панела
-ако някой прави такава изолация да пише,търся и майстори които да ми я направят
piron45 - майстор
Намери фирма "Изотех интернешънъл" в София. Работят в цялата страна и изработват и монтират сандвич панели от стиропор и австрийска ламарина с 50г гаранция. Панелите са много качествени и се ползват основно за изработка на хладилни камери с всякакви размери. Правят се с дебелина от 50мм до 500мм. Не правя реклама, а го знам защото фирмата беше в Самоков преди повече от 20г и съм работил в нея. Не знам сега какви са им цените, но качеството си струва. Биха могли да ти изработят панели с ламарина само от едната /външната/страна, които да монтират директно около стените на къщата и без да слагаш вата. Имам направен един покрив на навес с ламарина от тези панели и повече от 20г няма едно петно ръжда, докато ламарината на къщата ми беше поцинкована обикновена гофрирана и се налага да я боядисвам всяка година.
Успех.

Тема "топлоизолация със сандвич панели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: