• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
dimitrova_k - специалист
Здравейте! Видях, че има много полезни теми за къщи и сега дойде време да купуваме парцел /УПИ/ в близко село до Пловдив. Хареса ни мястото, то е 612 кв. 30 м на 20.4 м. Парцелът е бил земеделска земя с няколко други парцела и собственика ги е разделил на части и остана само този парцел, който се продава и е най-вътре с вътрешен път от 5м. и още 4 метра път от другите парцели, дефакто вътрешния път е 9 м. Статута е сменен и всеки парцел е със свое УПИ.
На улицата има прекаран водопровод с изкаран червен противопожарен хидрант. Сигурно от него ще се дръпне водата.
Трафопост има пред къщата, която е очертана на скицата към улицата и оттам до нашия парцел е към 150 м. и въпросът ми е дали към този трафопост ще бъдем свързани? Да не стане, така че да бъде другаде точката.
Парцелът е този, който съм отбелязала в зелен цвят. Дали си заслужава да си купи този парцел? Едната страна оградата вече е направена, където има постройки.
Ще се радвам да чуя и вашите мнения преди да направим сделка и има ли други неща за които трябва да знам и да питам? Разбрахме се до утре да дадем отговор.
Благодаря ви предварително на тези, които ще ми отговорят.

Прикачен файл

SKIZA copy.jpg
SKIZA copy.jpg (61.88 KиБ) Видяна 2841 пъти
VLADO66 - майстор
Да живееш на тупик е компромисно решение.Това че има трафопост нищо не значи-енергото ще ви изтискат за по мощен трафопост и евентуално трасе до него,а на вашия трафопост веднага ще му намерят място.Нищо не казваш за водата?.Помисли кой ще ти чисти пътя и ще ти изхвърля боклука.А като ти дойдат гости с коли става весело,
dimitrova_k - специалист
За водата нищо не казвам, тъй като си мисля, че може да се свържем към този водопровод, който е на улицата, а дали е така, не знам. Според вас от ВиК ще разрешат ли?
Иначе наистина не го помислих това за гостите къде си паркират колите. Иначе от двете страни мога да имам дворна врата, ама за паркирането 1-2 коли сигурно ще се съберат към края на парцела :?
nikolson - майстор
Какво лице има този парцел? Да не се окаже, че не може да се построи един гараж. Въпросът с водата и тока има и друг момент. През други парцели ли ще минава, или ще минава през кьор-сокака?
dimitrova_k - специалист
Значи от едната страна /дясната страна/ лицето е 5 метра, колкото е пътя, а отгоре не питах колко, но е към 10 метра като гледам на скицата, цялото горно лице е 20 м и горе-долу е наполовина. Пропуснах да кажа, че собствениците на два парцела №276 и 277 преди този, който искам, в скоро време ще почнат да прекарват ток и вода до техните парцели и ще строят.
Tsilkov - майстор
Не е чак такава драма тоя тупик - все пак сте навързани 5 имота на него - няма кой да реши да си го "превзема". Хубаво е и че в раьона се строи и има съседи.
Дали си заслужава зависи и от доста други фактори-денивелация, гледка........цена.
За тока и водата само "становището за проектиране" от съответните дружества може да ти даде някаква сигурност. За строежа също обезателно виза или ПУП (да се види какво и колко може да се строи) - щото тия приказки било преотредено и т.н. колко съм ги слушал.......
Тва дето до утре трябва да дадеш отговор - мисля няма нужда да се коментира :rolleyes:
dimitrova_k - специалист
Tsilkov, благодаря, че ми отговори и ти. Денивилацията е супер минимална, даже мога да кажа, че няма такава денивалция, а от от следващия парцел, който е прилепен отпред е с лека денивилация и това ще рече, че няма да ми закрие гледката. А гледката е страхотна към Пловдив.
Все пак да те питам, тъй като си в тази сфера. Само от едната страна предполагам, че се отстъпва 5 метра, а от другите три са по три метра, нали така?
Tsilkov - майстор
Към дъното (срещу улицата в случея тупика) на твоята скица дясната граница се отстъпва 5 метра, а по другите (водят се странични ) 3 метра. Ако е вилна зона са съответно 4/6 метра вместо 3/5. Пак ти казвам обаче че това са само "добри намерения" докато не видиш одобрен от общината ПУП или виза. Ако имота е преотреден скоро няма как да няма ПУП и трябва да искаш собственика да ти го покаже.
briko - специалист
:) Поздравявам Tsilkov,
И според мен тупикът не е проблем и моят парцел е такъв, но го купих след като стария собственик ми представи ПУП. Ток и вода, това е най-важното питане, мой приятели си купиха подобен парцел преди квартал Коматево и проблема беше с тока "бъзикаха" ги над две години, въпреки че вече бяха построени няколко къщи в съседните парцели.

Успех !
dimitrova_k - специалист
Благодаря на всички за отговорите! Засега ще се въздържаме от такава покупка поради други причини. Темата може да бъде заключена.
  • 1
  • 2

Тема "Относно покупка на парцел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: