Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Manu - специалист
Здравейте,
Надстрояваме стара къща с основи камък - около нея направихме нови. Подложен бетон Б 12.5, основи Б -25 /с вибриране/.
Със старата къща не сме имали проблеми с влага, но искам да направя на новите основи някакво леко изпълнение хидроизолация.
Слагам една набързо нахвърлена ситуация на нещата, ако можете да дадете съвет за някакво изпълнение и материали подходящи за целта.

П.С. В частта си в старата къща до 2.20 това е мазе и котелно.

Прикачен файл

22.jpg
kozl - майстор
Хидроизолация м-у основата и зидарията отгоре ще прекъсне капилярната вода да навлажнява стените. И е по - лесно отколкото да опаковаш основите.
Manu - специалист
Не знам до колко разбрах, но в моя случай от тези "стени" на новите основи, които са на 25см, нагоре тръгват колони до нова плоча в/у старата къща. Нова зидария ще има на новата плоча - кота около +4 метра.
Manu - специалист
Колеги някой да помогне със съвет ? В дилема съм дали да не заравям така...притиска ме времето и дъждовете...
turbocharged - специалист
Щом не си имал проблеми с влага преди сега с тези нови основи е изключено да имаш. Заравяй ги така. Ако не си сигурен или просто за вътрешно успокоение може да намажеш бетона с циментова хидроизолация. Аз съм ползвал PCI Barraseal което е около 60 лв. и Thrakon DSF 360 - 30+ лв. за 25 кг. стигащ за 8-10 кв.м. Разбъркват се рядко и мажат с баданарка на 2 ръце. http://thrakon.bg/datas/products/documents/5_map_bg.pdf

Тема "Хидроизолация основи на къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: