Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Imam stara kashta koqto e zapochnala da se puka i trqbva da i napravq remont kajete mi ot kade da zapochna zashtoto mi kazaha da zapochna ot pokriva no po moq precenka e da pochna ot osnovite

Прикачен файл

20140521_083159.jpg
Tsilkov - майстор
Съвет: Пиши на кирилица!
nikolovvd - майстор
Tsilkov написа:
Съвет: Пиши на кирилица!
Абсолютно правилен съвет, ако искаш да получиш отговор на питането си!
И понеже ти е първо мнение, получаваш малък компромис.
Според теб какъв е смисъла от ремонта на покрива, когато къщата се срути?
Chefo77 - майстор
Преди покрива започни от събарянето на тази стена и адекватното И изграждане. Ако не го направиш, гаранция ще се сцепи.
А специалистите тук ще те посъветваш какво да гледаш в основите, дали няма наистина и там да се пипа.
big_death - специалист
Ами тя е спукана още от основата - явно е подала почвата и се е слегнала от нещо , ако покрива е здрав , и стената не се пука вече , аз бих я фугирал с пяна и измазал ! Явно няма улуци - моя съвет е да сложиш такива и да отведеш водата на не по малко от 2 метра с тръба :partyman:
ZMeyGorianin - майстор
Не, че съм някакъв специалист,но ми се струва, че стената не е зидана правилно /с препокриване на тухлите/. Освен това се виждат и някакви планки минаващи през нея, което говори, че проблема е стар.
Прикачен файл:
20140521_083159.jpg
jekasus - майстор
То си личи, че е пристроявано.
kozl - майстор
Има фуга. Тухлите различни. Основите и те различни. Според мен лявата е пристроявана. Над плочата няма и зид - само наредени тухли, без разтвор. Отцепването е старо и си личат укрепванията с планки и обтегачи.
Оглед на основите. Явно слягат, а навремето в основите армировка не са слагали. Трябва да се открие причината за слягане и да се отстрани.
Ама за какъв ремонт изобщо става въпрос. Въпроса е да се закърпи положението. Иначе събаряне, нови основи и т.н.
Caxo - специалист
Ясно си личи, че пропадането е на дясната част. В края на снимката като че ли зида свършва...може би има някакъв вход или тераса.Нека автора да направи още някоя снимка по-отдалече за да добием представа за нещата.Ако участъка на пропадане не е голям, смятам, че може да се направи едно укрепване с допълнителни стъпки, еле пък ако може да се стигне до пясъчник/скала :)
шоп - майстор
Според мен и от показаното на снимката лявата част е пристроявана поне преди 15-20 год и сляганате вече е приключило. С едни външни колони, трегери и пояси в горната част около плочите проблема ще бъде решен. По този начин пристройките се опасват с една стоманобетонна клетка. Разбира се ако има идея след време да се вдига втори етаж трябва да се сметне конструктивно.

Тема "zdraveite nov sam vav foruma i iskam savet za stara kashta:" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: