Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
LittLeRoCk - напреднал
Здравейте на всички! На село имаме къща, пред която искам да направя веранда със следните размери.
Дължина 10.50м
Жирочина 4.00м
Височина 2.30м

На снимката се опитах да начертая за да придобиете бегла представа.
Имам питане относно материала, какви размери да бъде той.

Първо мисля да направя няколко бетонени стъпки на всеки 2м, на които да държат вертикалните греди. На тези стъпки ще легнат и хоризонтални греди, върху които ще лежат греди или ребра.

ПОД
Долните напречни греди ще са два реда.Първия ред ще е на 2м,( тук мисля да сложа греди 10х10, които ще лежат на твърда повърхност) а втория на 4м или казано по друг начин в средата и предния край( в предния край гредите ще лежат на 5 бр пети през 2 м, 10х10 или 12х12 са са предния ред греди) на ребрата или гредите върху които ще лежи пода. Напречните ребра или греди 10х10 или 12х12 да са?
Пода да бъде от греди или ребра, които ще са наредени през 50см, самите те ще бъдат подпрени с един ред греди по средата.Ако са ребра 5х10 или 6х12 да са?

ГОРНА ЧАСТ
Вертикалните греди 10х10 или 12х12 да бъдат?
Вертикалните греди ще са през 2 м върху тях ще има възглавници, на които ще лежат греди 10х10. Така добре ли е?
Ребрата, върху които ще лежи таван от ламперия мисля, да са 6х12 на 5 м или греди 10х10 пак на 5 м, кое да избера?

Възможно ли е конструкцията на тавана да мине без да подпиране в средата? Притесняваме да не увиснат ребрата, все пак ще са 5 м, от които 40см ще са захваната в покрива на къщата, а останалите 60см ще са чардак.

Прикачен файл

веранда.jpg
веранда.jpg (60.23 KиБ) Видяна 1491 пъти

Тема "Проект за веранда 10.50 х 4.00" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: