Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
miliad - майстор
Започнах работа по един проект- изграждане на веранда към къща. Материята е нова за мен, що се касае до покриви и масивни дървени конструкции, но се надявам да се справя.
Размерите на площадката са 4,50 на 2м. Носещите колони и греда са 12/12, ребрата 10/8. Отгоре ламперия, мембрана, двойна скара и керемиди.Отзад ребрата лягат върху зидарията и гредата на покрива. Идеята е да се получи продължение на покрива макар и с друг ъгъл.
Относно ъгъла се получава само 15гр. и залагам на подпокривна дишаща мембрана да ме запази сух :) .
Ето и няколко снимки на напредъка, конструкция и възли:

Приемам предложения и критика!

Прикачен файл

Снимка0342.jpg

Прикачен файл

Снимка0344.jpg

Прикачен файл

Снимка0343.jpg

Прикачен файл

Снимка0346.jpg

Прикачен файл

Снимка0347.jpg
EDI - майстор
Идеално е станало, давай нататък. :partyman: няма да се подмокриш през керемидите, достатъчен е наклона.Обикновено го дават над 15-17 градуса, ама мембраната ще те запази, ако нещо подлизне.Само дето отпред ми се струва, че доста стърчи и да не увиснат ребрата от теглото на керемидите.Там колко ти стърчат ребрата след опорите.Материала ти ли си го рендосва или ти го правиха.
miliad - майстор
Обработката на гредите е изцяло моя. А ребрата ще ги режа, като наложа керемидите и видя до къде трябва да е.
EDI - майстор
Браво за рендосването :partyman: .Това с рязането вече е друго нещо, че ми се набиха в очите с тази дължина.
miliad - майстор
Да довърша темата макар и след време :)

Прикачен файл

Сглобка.jpg

Прикачен файл

Констукция 1.jpg

Прикачен файл

Констукция 2.jpg

Прикачен файл

Констукция 3.jpg
miliad - майстор
Улуци и коване ламперия

Прикачен файл

Челна дъска.jpg

Прикачен файл

Улуци.jpg

Прикачен файл

ламперия 1.jpg

Прикачен файл

ламперия 2.jpg
miliad - майстор
Готовата веранда.Иска още малко козметика, а и мебели.

Прикачен файл

Изображение0105.jpg

Прикачен файл

Изображение0106.jpg

Тема "Веранда в строеж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: