Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
mchervenkov - напреднал
Здравейте, проблема ми със фирмата дето ми прави подмяна на керемидите с монтаж на осб ми скъси живото с 10 години е следния: Пясъчно полимерните керемиди на Стройком 2001 тип вълна не прилягат плътно/нормално една върху друга. Отзяват на някой места с 8мм до 12мм едно от предположенията ми е че се презастъпват много 8см и горната керемида малко да мръдне на страни и се повдига от ръба на долната керемида. На снимките по долу се вижда за какво говоря. Мои познати с керемиди на същата фирма но с друга шарка ме информираха че презастъпването при тях е 5см. Наклона на покрива ми е около 35-40градуса. Писах на Стройком отговориха ми че монтажа не е правилен а вече не знам какво да ги правя тези майстори. Имате ли някаква идея от къде може да идва проблема или само моя покрив с нови керемиди и ОСб с пароНепропусклива фолио че не са гледали като са куповали ще е с керемиди който не лягат плътно?ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
VLADO66 - майстор
Като гледам,не са изпънали долните редове и се е получила дъга.Трябва да се пренаредят.Като не могат да редят керемиди,да вземат да опънат канапи,те ще си покажат.
schuldiner - майстор
На мен ми прилича на крива конструкция. В средата на ската трябва да има пояс, който предполагам надига. Оттам кривят и скарата (гледам зарязвали са контралетвата, ама дали е за да компенсират?), и керемидите.
Tsilkov - майстор
И на мен от снимката ми прилича на крива конструкция.

Тема "Ремонт покрив с пясъчно полимерни керемиди Стройком тип Вълн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: