• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравейте приятели !
Един нов член на форума започва с въпросите :) И ето каква е ситуацията.... Преди седмица наследих една двуетажна къщичка която обаче беше в процес на ремонт и е до плоча над втория етаж...все още няма покрив.
Та въпроса ми е с какво да измажа плочата в най-близки дни за да не капе на втория етаж през зимата и пролетта докато му дойде реда на покрива.
Плочата е 110 м2.
И мисълта ми е с тези полуготови смеси за замазка + втвърдител ли ще е по добре или как ?

Благодаря предварително !
Поздрави !
VLADO66 - майстор
Хидроизолация на циментова основа.После ще има по безпроблемна адхезия на последващи покрития.
nikolovvd - майстор
Не пишеш от къде си, но при тези температури в момента май най-разумното ще е покриеш с нещо - дебел найлон, водонепромукаем бризинт или нещо подобно.
шоп - майстор
+ 1 към мнението на nikolovvd

слд като няма възможност за направа на временен покрив покриването с подръчни материали е най-добрата опция.

Има непромокаеми платнища от винил от използвани билбордове. Имат УВ зашита. Пролетта купих няколко с размер 3/4 метра по 8 лв бройката, сложий ги на една временна тента ( временна но още стои и мисля да изкарам зимата с нея) и не е мръднала цяло лято.

Купи си от тях ( има ги в ОЛХ а) застъпвай ги повече и използвай летви и дюбелиране.
estorm - специалист
VLADO66 написа:
Хидроизолация на циментова основа.После ще има по безпроблемна адхезия на последващи покрития.
Ако може да питам относно тази хидроизолация. Имам едно помещение наравно със земята отвън. Тъй като при силни и продължителни валежи пода ставаше на влажни петна го покрих с 2см фибран и сложих ламинат. Да ама се получи едно наводнение и ламината замина. Сега ще слагам тънка / нисък таван няма място за дебела/ замазка и върху нея какво? Балатум или плочки?
И това се питам ако пак избиват петна влага то балатума ще мухлясва отдолу. Какво да правя?
nikolovvd - майстор
Опитай да измислиш как да отклониш/отдалечиш водата от сградата.
estorm - специалист
Невъзможно. Изчел съм много информация -десетки часове наред. Ситуацията е такава, че нямам опция за под 4-5 хилядарки. Пък и става дума за влага дето излиза 2-3 пъти в годината. Просто хората там си държат на първия етаж и не искат и да чуят за втория :?
nikolovvd - майстор
Ако можеш да качиш някоя снимка на постройката отвън и да обясниш от къде издва водата и кога става това.
Няма начин да няма начин!
tanosliven - специалист
nikolovvd написа:
Ако можеш да качиш някоя снимка на постройката отвън и да обясниш от къде издва водата и кога става това.
Няма начин да няма начин!
+1
tanosliven - специалист
Ако неможе отвън да спреш водата ,Събери я вътре в шахта с помпа.
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за замазка на плоча" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: