Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Чираче - майстор
Много едностранчиво и тенденциозно написана статия. Уж се опитва да дава правилни съвети, но всъщност казва "Изберете мен". Никъде не прочетох за сключване на нотариално заверен Договор за строителство, със съответните клаузи за качество, плащания, и неустойки.

Прочетох и нещо, което не ми хареса. Как ще се полага бетона на основите в земята без кофраж, директно в "прецизно" изкопания трап, без съответната хидро и топлоизолация??? Нали после всички стени ще са във влага?

Като цяло материала не ми хареса.
ArturDent - Почти Безобиден
Чираче написа:
Никъде не прочетох за сключване на нотариално заверен Договор за строителство, със съответните клаузи за качество, плащания, и неустойки.
Защо е нотариална заверка? Да ти вземе пари и нотариуса ли? Няма да са малко.
Тежестта на договор със и без нотариална заверка е една и съща.

Просто в договора страните си пишат собственоръчно имената и подпис. За евентуална(недай си боже) графологична експертиза...
Чираче - майстор
Всеки сам решава как да постъпи. Защо тогава почти всички строители и строителни фирми избягват нотариално заверения договор?
ArturDent - Почти Безобиден
Защото няма никакъв смисъл и се оскъпяват нещата.
Нотариалните такси ще бъдат за сметка на клиента.

Нищо не ти пречи, ако искаш да се завери и нотариално, като си платиш за което.
Но пак ти повтарям - няма по-голяма сила и няма да те предпази от некоректен строител.
Не съм чувал строител да казал че не подписал договора.
По-скоро спори дали го е изпълнил, дали е спази сроковете и т.н., а не дали изобщо има договор.
theagent - специалист
Чираче написа:
Много едностранчиво и тенденциозно написана статия. Уж се опитва да дава правилни съвети, но всъщност казва "Изберете мен". Никъде не прочетох за сключване на нотариално заверен Договор за строителство, със съответните клаузи за качество, плащания, и неустойки. ...
Казва "Изберете мен", защото точно такава е целта. Пост с абсолютно същото съдържание е публикуван в поне още 3 форума ...

А, както вече е отбелязано, нотариално завереният договор за строителство е доста безсмислен, защото с нищо не дава по-голяма сигурност на клиента. Опреш ли до там да разчиташ на правосъдието - работата е много зле ...

Тема "Груб строеж цени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: