• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
estorm - специалист
Моля специалистите да кажат какво да се направи с този покрив.
Построен е колкото да се покрие кооперацията. Сега обаче ще се наложи да се вдигне и сложи добра изолация под керемидите и дали да се смени всичко защото от тук не личи, но е доста зле изпълнението на обшивките и самата му конструкция. Дали няма да е по добре всичко що е с големия наклон да се направи с ламаринени керемиди цел олекотяване конструкцията. Това странично обшиване с ламарина на издадените прозорци е много грозно. Как ще се реши изолацията там и външното и оформяне? Предполагам заради изолацията цялата му конструкция също ще се демонтира. С какви керемиди, вата и конструкция ще е добре да се направи наново?
Каква цена да очаквам на квадрат за материали и труд?
Отвътре над някои прозорци няма плоча само дъски. За там какво е добре да се измисли?
Като гледам околните покриви са си направили хората доста ' подобрения ' и са постигнали добра визия. Аз дали мога да се пробвам или ще отнеса глоба за добрата визия :?

Прикачен файл

30072009046.jpg

Прикачен файл

31072009063.jpg

Прикачен файл

30072009049.jpg
30072009049.jpg (101.82 KиБ) Видяна 2129 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Почнете с линч на отговорник строежа
шоп - майстор
Ако е сами линч ще е добре. То от тези три снимки се опасявам, че строежа ще падне!!! На какво се държи целият този бетон ( за качеството на вибрирането няма да коментиран, сигурно е наливан с кофа) по покрива? На 5 реда тухли четворки :x
ZMeyGorianin - майстор
Не мога да се начудя на т.н. "ново строителство", където сградите с конкурс се правят грозни и нефункционални :? Какви са тези смахнати покриви с един куп чупки, застъпвания и нелогични стрехи?! :shock: Така направени са предпоставка за течове от хиляди места!!
А най-много ме кефи последната снимка със онова тухлено недоразумение, боднато като асансьорна шахта на най-неподходящото място :lol: Сигурно в последния момент собственика е решил да си направи помещение за бидонЯ със зельето :rolleyes:
VLADO66 - майстор
Много са логични.Нарича се уплътняване на застроената площ с цел максимална печалба. :wink: Такъв тип покриви не се правят с керамика а с ламарина или шнидли.
estorm - специалист
Много сте прави. Това недоразумение е направено в бандитските години без никакъв контрол.
Апропо строителя духна с парите и заеба всичко. Надявам се вече да си е платил за това някъде.
Към момента сградата изглежда надолу малко по добре защото с годините хората се видяха принудени да си я дооправят защото някои нямаха къде да живеят. И е почти заселена вече.
Тъй като това отгоре тече аз трябва да взема мерки /не живея там, но съм съсобственик/. Наистина целия бетонен покрив се държи на фантазия. Огромни шупли в някакво подобие на колони и трегери навсякъде. А бетона който е с наклон вместо да стъпи на плочата долу лежи навсякъде върху тухли. Но това е положението. Дай боже да нямаме силно земетресение в Бг защото се опасявам, че много нещо ще се срине.
шоп - майстор
estorm,
на твое място повече бих се притеснявал за падане на покрива. Консултирай се с конструктор за да укрепиш бетона. Може да се върже с вътрешен или външен контрафорс.

Иначе самият покрив, ако имаш съгласието на съсобствениците-буташ до тухла и бетон и правиш наново например с сух чамов матриал, кофражен шперплат, мембрани, топлоизолации, общивки, летви и контралетви и задължително битумни или метални шиндли за да е всички по-леко.

Успехи!
tanosliven - специалист
За съжаление това което трябва да се направи ще струва прекалено скъпо но ще е единственното правилно.
estorm - специалист
Мен ако питаш всичко е за бутане ама това е. Вижте само външната стена. И швейцарско сирене би завидяло :? Трагедия.

Прикачен файл

31072009060.jpg

Прикачен файл

30072009043.jpg
radius - майстор
Аз бих се замислил сериозно, ако там трябва да живея аз или роднини. При подобни видими дефекти, не ми се мисли какво остава за невидимите - колко железа са спестили, как са ги наредили и т.н. Пълна дивотия, после някой ще ми говори за контрол в строителството...
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: