Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
velichkov80 - помощник
Здравейте
Някой може ли да каже какво е най подходящо за импрегниране на дървеният материал ,кога се прави.????Може ли да се намаже след като се монтира дървената конструкция.Ако е мокро дървото както обикновено,какво и кога ще е най добре да се направи и с какъв материал????
Другият ми въпрос е за хидроизолация на основи,какво и с какво е най подходящо да се прави posting.php?mode=post&f=47#
Благодаря
Вадим Владимиров - специалист
Тези въпроси е хубаво да се насочат към изпълнителя. Иначе ползвам Бохемия, Резистол и винаги преди да се започне дървената конструкция. Дори и срязовете си ги импрегнирам.
stenmark - специалист
Вадим да кажи,но при мокър материал за какво импрегниране става дума.И друго като мокър и ти пак го намокриш сигурно като свредел ще стане.Аз като импрегнирах ламперията и челните дъски какви ставаха,а ми се кълняха че са сухи.
toni_g79 - специалист
Аз за моят покрив съм приготвил около 30-40лт преработено масло.Сега на лято мисля да го напръскам.Съхне вече 2 години.Иначе за мокри дъски може да се импрегнират с нещо което се разрежда с вода и е желателно да е по-хладно времето,за да има време да поеме(може малко по концентрирано от предписанието) заради мократа дървесина.Зависи и колко е мокра де.За суха дървения е по-добре с някакви масла...... по-бавно съхнат и напиват по надълбоко.... Това са си мои мнения и размишления де :)
VLADO66 - майстор
Бохемита е на водна основа.
ivouz - специалист
toni_g79 как пръскаш изгорялото масло?
toni_g79 - специалист
ivouz написа:
toni_g79 как пръскаш изгорялото масло?
С машинката от аватара ми.Там където циглите са легнали на летвите може и да не стане много добре,ама..... пълно щастие няма :-D След 2-3 г живот и здраве ще повторя....
ivouz - специалист
Анатолий страхотна машина имаш, безаварийно да ти работи!
До колкото разбирам ще пръскаш отвътре,ти покривна ламперия нямаш ли че мислиш как ще стигне маслото до летвите?Не разбрах,обясни моля.
Благодаря!
Вадим Владимиров - специалист
И какви дюзи и налягане има, че да мине маслото през тях? И защо трябва да побългаряваме всичко?
Директно на обекта
Изображение

Тема "ИМПРЕГНИРАНЕ НА ДЪРВЕНА ПОКРИВНА КОНСТРУКЦИЯ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: