Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
mimilota - специалист
Здравейте
Купих стара къща в едно близко до Бургас село и сега ми предстоят ремонти..
Няма да я правя лукс, а просто да я постегна за да доведа в нея да живее баба ми.
Къщата е 40кв, три стай и коридорче.
Ще започна от пода.
Той е със стар паркет, който се рони и трябва да се махне. Въпроса ми е може ли да ми кажете оринтировачни цени на услугата замазка на под.
Изчетох много и разбрах, че трябва да се махне паркета, после да се сложи фундалин, след това армировка и циментова замазка. Незнам обаче колко сантиметра ще е замазката.
Може ли да ме ориентирате за актуални цени.
Мисля да извикам поне две фирми или бригади да видят и да ми дадат оферти, но не познавам такива, та ако може да ми препоръчате някой.
Жена съм всичко ще трябва да го свършат майсторите.
Тези цени според вас нормални ли са?
http://www.bildremont.com/stroitelni-uslugi-tseni
Чираче - майстор
Съгласен съм, че всеки майстор трябва да спечели от труда си. Така е за всяка професия. Разгледах внимателно цените в посочения линк. С една дума - БЕЗУМНИ.
mimilota - специалист
А какви са горе-долу нормалните цени за замазка?
Чираче - майстор
Въпроса няма еднозначен отговор. Зависи от много неща - обща квадратура, дебелина на замазката, начин на бъркане на замазката/готова или на място/, армирана или не, крайна равниност / зависи какво ще се полага върху замазката /, отдалеченост от мястото на бъркане или доставка на готова замазка до мястото на полагане, и т.н. Но нормално за труд са цени между 4 и 7 лв/кв.м.
mimilota - специалист
Благодаря.
Знам че е относително и трябва на място да се види, но поне малко да се ориентирам в цените.
Квадратурата е 40кв сигурно ще се бърка на място, върху замаската ще има балатум. Селото е на 15км от Бургас.
Някой може ли да ми препоръча майстори от Бургас. Трябва ми и ВиК майстор.
Чираче - майстор
Ако къщата е 40 кв.м., и само ще се изравнява, и полага балатум, необходимия бетон е не повече от половин кубик. Работа за двама майстори за около половин ден, и цена около 150 лв общо. Успех!
mimilota - специалист
Леле мислих че около 1000лв ще ми трябват за това.
Чираче - майстор
И това може да се случи, ако не внимавате. В краен случай разпитайте съседите за някой майстор от селото. Може и за 100 лв да Ви го направи, сам. Криза е, и не Ви трябват специални майстори със специални цени за случая. Това е само за труд. Сложете още максимум 50 лв за цимент и пясък.
mimilota - специалист
Аз от там започнах. Разпитах в селото, нямали майстори. Днес двама ми чистят градината от тревите. Те са огромни има храсти над 150см, края на двора не съм го и виждала.. За това ще ми вземат 200лв.
Чираче - майстор
Аз нямам вина, че селските тарикати са напипали човека с парите. Във всяко село има майстори. Особено пък в сферата на строителството и ремонтите. Фасулска работа. Но Вие си знаете най-добре как да си харчите парите. Моята съвест е чиста.

Тема "Замазка на под" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: