Знам,че форума предполага сам да си построя къщата, но искам да ви попитам дали можете да ми помогнете да намеря към кого да се обърна, за да ми построи къща от естествени материали - иначе казано кирпичена/глинена къща. В интернет намирам много информация и истории на хора построили сами такива къщи, но има ли някой, който предлага това като услуга - от проектиране, изпълнение и довършителни работи? Аз с удоволствие ще се включа дейно в процеса, но предвид, че времето ме е притиснало няма да мога да го изпълня сам. Затова съм решил и да потърся изпълнител за целта.
Виждам, че архитекти и проектанти има доста, но до тук не намирам никой, който да предлага надзора и изпълнението.
Също така се чудя дали някой може да ми отговори на следния въпрос. Без да отчитаме основите (понеже е ясно, че при тях цената е много относителна спрямо терена), каква е приблизителната цена за грубия строеж на кирпичена плетена къща, заедно с труда и полагане на различните инсталации - ВиК и Ел до точка и тапа. Става дума за скромна едноетажна къща от порядъка на 60-70 кв.м.
Виждам, че архитекти и проектанти има доста, но до тук не намирам никой, който да предлага надзора и изпълнението.
Също така се чудя дали някой може да ми отговори на следния въпрос. Без да отчитаме основите (понеже е ясно, че при тях цената е много относителна спрямо терена), каква е приблизителната цена за грубия строеж на кирпичена плетена къща, заедно с труда и полагане на различните инсталации - ВиК и Ел до точка и тапа. Става дума за скромна едноетажна къща от порядъка на 60-70 кв.м.