• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
bulgarian - помощник
Обмислям направата на гараж и имам нужда от съвет относно начина на строителство.
Прилагам аматьорска скица за ориентация на помещението.

Дилемата е дали да се изград с тухли, колони, керемиди и т.н. или сандвич/термо панели, но при тях не съм наясно колко е приемливо като дебелина, покрива само ламарина ли да е / съмнявам се , че ще стане парник лятото?/ видове панели, фирми производители и т.н,

Само не искам да има колони вътре :-D

Приемам и други идеи...

Прикачен файл

Bt.jpg
Bt.jpg (35.86 KиБ) Видяна 8551 пъти
hidrazin - майстор
Мисля че първо трябва да почнеш от съседа. После разните му там разрешителни, проекти ...
Мдааа...
:partyman:
bulgarian - помощник
Доколкото разбрах ако е стоманено-бетонна сградата трябва проект, но термопанелите не се ли водят "временна постройка" и за тях ли е нужен проект?
За разрешението от съседа какъв е реда, нотариус или...?
dyaneff - майстор
bulgarian написа:
Доколкото разбрах ако е стоманено-бетонна сградата трябва проект, но термопанелите не се ли водят "временна постройка" и за тях ли е нужен проект?
За разрешението от съседа какъв е реда, нотариус или...?
Независимо от постройката, ти трябва строително разрешение от общината. В общината, съответната техническа служба ще ти кажат най-добре. Относно съседа, в малките населени места разрешението на съседа може да го завери и кмета. Щом той е строил на оградата ( по картинката която си нарисувал) няма право да ти откаже.
Фитилчо - майстор
Аз заложих на метална конструкция.
Премоствам 6 метра и аз.

Отгоре дъски, EPS и мазилка за стени

Отгоре метални керемиди, но с 30 см вата за изолация- 20 отгоре и 10 под гипсокартона + 12 см въздушна камера под металните керемиди и над ватата...

Разрешителни ти трябват при всяко едно положение. Хубавото е, че гаража е категория 5.

Желязото докук ми е 4000 с профили 100/100/5 + малко 50/50/3 и 60/60/5 това и за гаражната врата, която ще е хармоника .
bulgarian - помощник
VLADO66 По принцип е добро решение, но не виждам как ще се докара 660см ширина с този тип контейнери без да има прегради или основи в помещението. Идеята е сравнително просторен гараж за две коли и малко място за какво ли не.

dyaneff Благодаря за инфото, това за кмета не го знаех. Предполагам, че техническия служител ще ми разясни процедурата.

Фитилчо Явно вървя по твоя път. Вероятно първо си направил бетонната площадка. Каква дебелина е нужна за такъв тип метална конструкция. Предполагам, че фирмата която продава панелите ще предлагат освен сглобяване на панелите и направянето на всичко от - до.
Искам да се ориентирам за нужните материали - като оптимална дебелина на панелите, производител добър за парите си и т.н
Всъщност ми е малко каша с термините - EPS, термопанел, сандвич панел, панел с пяна и т.н :-D
Фитилчо - майстор
Koпах ивични основи първо на 70 см, дебелина 30, след това налях плоча между тях.
Бигли Фи 10 и мрежа Ф 8

Оптималната дебелина.... не зная

Моята изолация, ще е 30 см между вътре и вън, но аз ще живея вътре все пак...

Изображение
bulgarian - помощник
Друго си е да се види дори и на снимка :)
Покрива заради светлината ли е разчупен, където вероятно ще има прозорци или ?
30см. - става дума за дебелина на самите панели ли?
prascho - майстор
Фитилчо, друго щеше да е ако при описаните условия живееше отвън :-D :-D .
  • 1
  • 2

Тема "Варианти за гараж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: