Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
mimilota - специалист
Здравейте.
Искам да измажем отвън къщата която купих наскоро. Тухлите са стари и на места се ронят, та искам да ги предпазим и заздравим. Не е важно да е красиво. Няма да имам възможност за саниране, а и къщата ще се ползва рядко. Моля дайте идеи с какво да я измажем. Къщата е на един етаж и няма мазе, ако това е от значение.
Това е единствената снимка която мога да сложа за сега
http://mimmito.snimka.bg/other/k-shta.873188
Благодаря ви.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Класическа хоросанена мазилка
piron45 - майстор
Поздравления, къщата изглежда добре. Като гледам мазането няма да е проблем. Ако има ронещи се участъци ги почисти до здраво, след това направи циментово мляко /цимент и вода/ И напръскай стените с четка или метла. След което си правиш вароциментов разтвор /пясък, вар и цимент/ и започваш мазането. Ако имаш майстор под ръка ще знае какво да направи, ако ли не можеш да се справиш и сам, не е трудно.
LazarGanev - "Велик майстор"
piron45 написа:
Ако имаш майстор под ръка ще знае какво да направи, ако ли не можеш да се справиш и сам, не е трудно.
Е, не е женска работа :wink:
piron45 - майстор
LazarGanev написа:
piron45 написа:
Ако имаш майстор под ръка ще знае какво да направи, ако ли не можеш да се справиш и сам, не е трудно.
Е, не е женска работа :wink:

Не разбрах че е жена, но пък съм виждал преди години и жени да мажат стени, така че всичко е въпрос на желание и възможности :)
mimilota - специалист
Жена съм и смятам сама да го направя. Майсторите почти привършват вътре, но за отвън ще викам неволята. Не се плаша от работа и не бързам.
Трябва ли да грундирам преди да започвам мазането или циментовото мляко ще свърши тази работа
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
piron45 написа:
.... пък съм виждал преди години и жени да мажат стени, така че всичко е въпрос на желание и възможности :)

+1
piron45 - майстор
mimilota написа:
Жена съм и смятам сама да го направя. Майсторите почти привършват вътре, но за отвън ще викам неволята. Не се плаша от работа и не бързам.
Трябва ли да грундирам преди да започвам мазането или циментовото мляко ще свърши тази работа
Поздравления за смелостта. Не ти трябва грунд, напръскай с циментово мляко. Ако се разровиш из форума сигурно има писано за обикновена мазилка, как се прави. Но ако имаш въпроси питай, ще помагаме.
Важно условие за мазилката да не я правиш в много горещо и слънчево време, много бързо дърпа и трудно се пердаши.За човек който няма практика ще е по добре да има по голямо отворено време за работа над материала.
mimilota - специалист
Циментовото мляко се нанася с баданарка нали, все едно боядисвам, така ли?
А след толкова ровене пак не разбрах какво значи да се пердаши, да се хварля силно материала на стената ли?
Моля не се смейте много на въпросите ми :cry:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Пердашенето е след полагането. Нещо като трамбоване и пляскане на замазка :-)
Измазването е тежка работа. В смисъл, тежка. Правиш си майки и измазваш между майките..... Ще те болят китките. Всичката тежест е там - вдигане мятане, въртене на инструмента. Но пък няма проблем по малко, по малко да си измазваш. Като схванеш кое-как и ще си разпределиш да приключваш ма завършен етап

Тема "Външно измазване на стара къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: