Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Добър ден, притежавам парцел в София и планувам(поне за сега) да построя кооперация.Парцелът е около 300 m2, с рзп 700 m2.Започвам от нулата нямам нито разрешения,нито планове ,абсолютно нищо освен парцела.Та въпроса ми е колко пари ще са ми нужни от нулата до бленуваната ми мечта със средно скъпа цена за материалите и нищо грандиозно като предварителен план -четири етажна кооперация с предвидена търговска площ на първия и 3 етажа с по 2 апартамента на етаж с нормален покрив,евентуално без скосяване.Разбирам ,че е доста относително ,но ме вълнува груба сметка.Благодаря предварително за отговорите!
Chefo77 - майстор
А Вие сам ли ще я правите, или с бригада? Защото това е "Направи САМ", надали някой ще си е строил или остойностявал кооперация ...
Chefo77 написа:
А Вие сам ли ще я правите, или с бригада? Защото това е "Направи САМ", надали някой ще си е строил или остойностявал кооперация ...

С бригада,разбира се ,като ръководител ще е баща ми,той е строил 2 къщи ,но преди 15 години и прави някакви сметки,но не сме запознати с цените в момента в София и затова се допитвам.
Pooh - майстор
VLADO66 написа:
500Е/м2
Имат парцела, а и ще строят за продажба - извади довършителните работи ... та може и на половина да падне :wink:
barborino - специалист
Pooh написа:
VLADO66 написа:
500Е/м2
Имат парцела, а и ще строят за продажба - извади довършителните работи ... та може и на половина да падне :wink:
Проекти, разрешителни, съгласуване…...няма да падне под 500€/м2 :)
шоп - майстор
500 Е/м2 за до ключ е реална стойност. Има възможност да се понижи малко, но това ще е + на проекта.

Ако говорим за ниво шпакловка и замазка и до тапа може и до 400 Е/м2 да се стигне.

Питащият не е уточнил до какво ниво на издаване иска да завърши обекта
stonesour - специалист
тая кооперация гаражи няма ли да има, нещо, мазета, подземно ниво?
без проект как искаш да остойностиш строителството?
300 - 400 - 500 - 600 евро, но зависи какво строиш и с какви материали го строиш ...
шоп - майстор
В София проект без гаражи или предвидени паркоместа едва ли ще се съгласува но законният ред:-)
Pooh - майстор
barborino написа:
Проекти, разрешителни, съгласуване…...няма да падне под 500€/м2 :)
Толкова излиза (и то не много често) на строител, който дава ОБЕЗЩЕТЕНИЕ на собственици на земята ...
Друг е въпроса дали ще може да се направи стройна организация, но все пак -
Chavdarov71 написа:
...ръководител ще е баща ми,той е строил 2 къщи...
... не би трябвало да има проблеми - човека е подготвен. :wink:

Тема "Кооперация в София" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: