Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Привет на всички имам едно не малко питане.Предстои ми строеж на мансарден етаж 90 кв.м сегашният покрив е 6 скатен, ще има промяна на скатовете защото искам да е двускатен та питането ми е дали трябва да правя всички документи все едно нова къща вдигам или мога да се размина само със документ за ремонт на покрив. В момента от втората плоча имам надзид 70 см . Та моля накой който се е сблъскал с това да сподели приготвил съм 30000лева за целия строеж със дограма и изолация дали ще са ми достатъчни? Само да спомена че за майстори няма да се плаща, род на майстори сме :-D :-D аааааа и да не забравя имам лоши съседи които само да бръмна и са в общината.
jekasus - майстор
Въпрос -
thunderstorm11 написа:
питането ми е дали трябва да правя всички документи
Отговор -
thunderstorm11 написа:
аааааа и да не забравя имам лоши съседи които само да бръмна и са в общината.
thunderstorm11 написа:
приготвил съм 30000лева за целия строеж
Според мен ще стигнат...
Ами добре ходих до общината да попитам как стои въпросът с визата или разрешително за строеж и главният архитект, който отговаря за нашия район след обширно гледане на скици и планове на къщата ни каза следното: Къщата ви е проектирана и с разрешително за втори етаж така е била записана при тях, от това следвало че не ми трябва разрешително от съседа и не ми пречи, че нямам необходимите 3 метра от единия край на къщата до оградата на имота ми. Ако може някой да сподели какво мисли за това правилно ли е или не ? Ако може да споделите горе долу цена на проекта колко би ми струвала че тука едни цени почват от 10 стигат до 50 лева :shock: та на кое да заложа.Района се води 5ти ако това има значение.

Тема "Мансарда разрешително и узаконяване ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: