• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
stoqnmonev - напреднал
Здравейте!Дойде и моя ред да сменям покрива:(Искам да си изчисля ориентировъчно с какви финанси трябва да разполагам,но за целта трябва да изчисля квадратурата на покрива.Единственото което разполагам в момента е квадратурата на къщата ,а тя е 100кв.м.Знам,че ще ми трябва и височината на покрива ,но в момента не мога да се кача на тавана.Къщата е строена през 60-65г,което ме навежда на мисълта,че тогава е имало някакъв стандарт за височина(къщата се намира в Балчик)...ако някой го знае.

Прикачен файл

WP_20150824_003.jpg
WP_20150824_003.jpg (112.94 KиБ) Видяна 36691 пъти

Прикачен файл

WP_20150824_002.jpg

Прикачен файл

WP_20150824_001.jpg
Andri01 - майстор
Без качване или чертеж с размерите на покрива няма да стане. Изчислява се ,чрез разделяне на триъгълници.
шоп - майстор
stoqnmonev, ти искаш невъзможното!
някой да ти изчисли квадратурата. Височината на покрива няма никакво значение. Като гледам снимките и как е разчупен покрива или сваляш точните размери и смяташ по формулите за лица на фигури или броиш керемидите :-)

Не виждам и какъв е проблема ако искаш оферти от 5-6 фирми или бригади за 150м2 покрив да кажем.
Това е офера и ще си свериш часовника каква е цената ма м2.
След като имаш цена на м2 и избереш изпълнителя, той ще дойде и ще свали точните размери. Ще го контролираш и всичко е ОК
Успехи!
dadko - майстор
Хвани една рулетка и измери външните страни на къщата. Също и колко ти е стрехата ( нея трудничко ще я измериш)
Качи една картинка и в зависимост от наклона на покрива- ще ти сметна квадратурата.
При толкова разчупен покрив вероятно майсторите няма да ти дадат оферта на квадратен метър, а оферта за целия покрив, тъй като има много била, улами...
stoqnmonev - напреднал
Благодаря за отговорите(това с броенето на керемидите ми хареса:),явно така няма да стане.Аз попитах една фирма,отговора и беше:Разкриване на покрива,изхвърляне на боклуците,полагане на нов покрив(работят с керемиди Тондах-2лв/бр)-100лв на кв.м.Не знам малко ли е ,много ли е?!Ще Ви послушам и ще потърся и други фирми за оферти
egomen66 - майстор
шоп написа:
stoqnmonev, ти искаш невъзможното!
някой да ти изчисли квадратурата. Височината на покрива няма никакво значение. Като гледам снимките и как е разчупен покрива или сваляш точните размери и смяташ по формулите за лица на фигури или броиш керемидите :-)

Не виждам и какъв е проблема ако искаш оферти от 5-6 фирми или бригади за 150м2 покрив да кажем.
Това е офера и ще си свериш часовника каква е цената ма м2.
След като имаш цена на м2 и избереш изпълнителя, той ще дойде и ще свали точните размери. Ще го контролираш и всичко е ОК
Успехи!
Шоп , не е правилно , че височината няма значение за квадратурата на покрива. Тука , в пълна сила , си важи правилото на Питагоровата теорема. То е ясно , че разликата не е огромна , но я има.
dadko - майстор
Ако се знае наклона на покрива- височината не ти трябва. Но пък за да се сметне наклона ( ако няма да се измерва)- ти трябва височината за пресмяранията.
Andri01 - майстор
Дали всички скатове на покрива са равнобедрени триъгълници? А ако има неправилен трапец? За това-чертеж на място,измерване на страните,които е възможно и пресмятане по метода на триъгълниците. Аз поне преди 3г. така изчислих площа на моя покрив преди ремонта. Няма нужда от градусите на наклона на скатовете,а и той може би не е един и същ.
dadko - майстор
Е, ако е правен по правилата- трябва да е един и същ наклона. Но- най-добре да се измери височината на всички попове и да се оразмери местоположението им. И- като имаме контура на сградата и контура на покрива ( с добавени стрехите)- е достатъчно за сметките.
Без измервания- никой не може да пресметне квадратурата. Така, че- питащия да хваща рулетката и да мери. Сметките- от мен. Освен квадратура- ще му кажа дължините на билата и уламите- да си сметне капаците и другите материали...
Andri01 - майстор
Моя покрив е правен по правилата ,но наклоните на 5-те ската не са еднакви?
  • 1
  • 2

Тема "Как да изчисля квадратурата на покрива?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: