Здравейте. Предстои ми ремонт на покрива на вилата и реших да го заменя с метални керемиди. Майстори няма да викам от икономически съображения...Не искам да обидя никой занаятчия от форума, но не може да вземеш 2000 лв труд за 3 дена и нито документ, нито гаранция. Уважавам труда на всеки, но в България не е съобразен с доходите. Както и да е....Реших сам да си правя покрива, като имам да сменя 11 греди и 43 м2 керемиди на двускатен покрив. Доста изчетох, но имам и няколко въпроса. Може ли да ми кажете колко трябва да са скатовете по дължина и по ширина? При мен в момента са 50 см по дължина и 40 см по дължина. Мисля да не полагам обшивка, мембрана директно върху гредите, скара и керемидите. Покрива не е обитаем за момента и няма да има топлоизолация.
пон фев 08, 2021 7:59 pmnobreak написа: Здравейте. Предстои ми ремонт на покрива на вилата и реших да го заменя с метални керемиди. Майстори няма да викам от икономически съображения...Не искам да обидя никой занаятчия от форума, но не може да вземеш 2000 лв труд за 3 дена и нито документ, нито гаранция. Уважавам труда на всеки, но в България не е съобразен с доходите. Както и да е....Реших сам да си правя покрива, като имам да сменя 11 греди и 43 м2 керемиди на двускатен покрив. Доста изчетох, но имам и няколко въпроса. Може ли да ми кажете колко трябва да са скатовете по дължина и по ширина? При мен в момента са 50 см по дължина и 40 см по дължина. Мисля да не полагам обшивка, мембрана директно върху гредите, скара и керемидите. Покрива не е обитаем за момента и няма да има топлоизолация.Не разбрах въпроса ама скатовете колкото са сега пак по толкова ги направи.