Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
botev_fen - напреднал
Колеги ,купих за къщата 2 блиндирани входни врати. След около седмица ще ми ги поставят, но тъй като имах транспорт си ги докарах безплатно(магазина беше в друг град). Това което забелязах е, че вратите си имат по 2 ключалки, но между тях няма дупка за дръжките. В кутията с чарковете има дръжки , чукче за вратата от тези декоративните и разни други неща. Въпросът ми е може ли да съм сглупил да купя врати на които не могат да се поставят дръжки или тези дупки се правят в последствие? Марката е Стар Челик , ако е от значение.
kozl - майстор
Няма проблем да ти направят дупки за дръжката и за ключа. В чарковете трябва да има капачки за скриване на отворите.
По големия проблем е като след време се повреди някоя брава и няма на пазара еквивалент по геометрия. Тогава на мен ми се е налагало да правя нови отвори и да се чудя как да скрия старите :?
botev_fen - напреднал
Ясно, разбирам. Има си капачки , дръжки, всичко необходимо, само дупки няма :-D
iliya_i - майстор
kozl написа:
По големия проблем е като след време се повреди някоя брава и няма на пазара еквивалент по геометрия. Тогава на мен ми се е налагало да правя нови отвори и да се чудя как да скрия старите :?
Това не е съвсем вярно. Зависи къде търсиш.
http://www.bravite.com
kozl - майстор
Да добър е сайта има размери на бравите, което за мен е много важно. Свалям старата и меря по нея за някоя,която може да се достави.
Някой път нещата са спешни и сайтовете не помагат. :roll:
naB4o - специалист
Отворите за дръжките, резето, се правят от монтажниците. Като повечето пъти тези за бравата са фабрични, а поставят резето ако желае клиента.

Тема "Входни врати, проблем?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: